Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 11:10 - помислй
Автор: mihala Категория: Други   
Прочетен: 369 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.07.2010 11:52


 Библията; Езекиил 33:23-33;

23.И Господното слово дойде към мене и рече:
24. Сине човешки, тия, които живеят в ония опустошени места в Израилевата земя,говорят казвайки: Авраам бе само един, но пак наследи земята;а ние сме мнозина;нам се даде земята в наследство.
25.Затова кажи им: Така казва Господ Иеова: Вие ядете месо с кръвта му, подигате очи към идолите си и проливате кръв; и ще владеете ли земята?
26. Вие се облегате на меча си, вършите мерзости и осквернявате всеки жената на ближния си; и ще владеете ли земята?
27. Кажи им това:Така казва Господ Иеова: Заклевам се в живота Си, ония които са в опустошените места,непременно ще паднат от нож; и който е на отворено поле ще го предам на зверовете да го изядат: а които са в крепостите и в пещерите ще измрат от мор.
28.И ще обърна земята на пустота и да бъде за удивление, и горделивата й сила да престане; и Израилевите планини ще запустеят та да няма кой да минава.
29.Тогава ще познаят, че Аз съм Господ, когато обърна земята на пустота и да бъде за удивление, поради всичките мерзости, които сториха.
30. А колкото за тебе, сине човешки, твоите люде приказват за тебе при стените и вратите на къщите, и като говорят един на друг всеки на брата си, казват:Дойдете сега та чуйте що е словото, което излиза от Господа.
31.Те дохождат при тебе както дохождат людете, та седят пред тебе като Мои люде, и слушат твоите думи, но не ги изпълняват,защото с устата си показват много любов, но сърцето им отива след печалбите им.
32.И, ето, ти им си като любима песен от човек, който има сладък глас и свири добре, защото слушат думите ти, а не ги изпълняват.
33.А когато настане това ( и ето, иде) тогава ще познаят, че е имало пророк между тех.

Споделих с вас част от книгата на пророк Езекиил, а всеки е отговорен как да постъпва.
 
image














Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1654399
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив