Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2019 10:41 - прераждане
Автор: mihala Категория: Хоби   
Прочетен: 219 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.09.2019 22:16


 ПРЕРАЖДАНЕ
Животът тече и се развива, и се запълва с неизвестни до този момент познания. Понякога се отклонява от правилния път, но се намират будни личности, които да корегират това познание. Вселената и всичко в нея е живо представяне на наличното съществование. Приемаме неща за неудошевени, а други за удошевени,което може да не е или да е правилно, но ние вярваме ,че е така и продължаваме нашето търсене. Някои отричат религиите,но така ли трябва да бъде? Науката върви по определени пътища, но така ли трябва да бъде? Понякога се прокрадват мисли, които насочват нашите познания в друга насока .Така ли трябва да бъде?
Познанията ги приемаме или отхвърляме. Това важи и за голямата тема за прераждането.Като вземем за основа даденото ни в свещеното писание,ние се ограждаме със знания, за които търсим доказателства. Кое е най-доброто за човек? Нашите мисли търсят своята истина. Дали не трябва да обобщим начините на регресия с това търсене на истината? Тук ще се огранича в едно,че ние сме мислещи същества, но не винаги сме достигнали до същността на
тази истина. Истината се приема за Бог в Човешки образ- Исус Христос. Казал е:Аз съм ПЪТЯТ, ИСТИНАТА И ЖИВОТЪТ. Какво друго ни е необходимо? За да живеем ние е добре да приемем посочените от Него истини. Знаем от Словото, че Бог чрез потоп е унищожил непослушното човечество. Резултат е обещанието на Бог , че няма да има потоп,защото Бог е видял резултатът от деянието си - страдание. Той е поставил дъгата за знамение на човеците.Какво е това знамение? Той ни е показал какво ще ни постигне, ако не се удоволствуваме от дадената ни правда и свобода ,и вървим по пътя на старовременните. Техните души бяха впримчени в една красива ,за нас, дъга, която да ни служи за завет т.е. какво ще ни постигне при неизпълнение на Божиите повеления. Загиналите души от потопа ни гледат чрез дъгата, но те са ограничени в своето действие.Те не участвуват във вселенския живот .Тяхната участ е да ни напомнят. А с нас какво може да се случи? Каквото пожелаем това ще получим. Бог ни дава и това е нашата свободна воля. Физиката е доказала съществуването на частиците в тяхното различно проявление, но те всички продължават своето участие във вселенския живот.Те носят информация от по-висшата си същност на човешко тяло, но това не говори,че те са човеци. Те спомагат на човека в неговата нелека дейност на земята. Нашите сетива не могат да навлизат в другите заобикалащи ни измерения,което ни задава редица загадки.Ние се виждаме такива каквито сме в нашето измерение, но не е същото в другото времево и материално измерение. Духовните тунели ни отделят ,за да съществуваме безпрепятствено. Навлизането ни в дебрите на живата вселена, не ни дава право да се гаврим с наличната даденост, а това е загадка, която ни е дадена за начин на живот в Библията. Да се преродим означава да приемем цялата същност на личността, но дали е така. Някои приемат само наличната информация, която частицата носи. Наричат я душа. Но душата не обхваща цялата личностна материя и енергия на съществувалата индивидуалност. Тази т.н. душа не е преминала във вселената на висшия разум и тогава какво може да даде на личността, в която се е преродила? Тя може само да отнеме от него наличната информация за да се усъвършенствува, защото цялата същност на прераждането е усъвършенствуване на душата. Тогава човек ще има две души - едната неговата и едната новодошла в него. Ако приемем,че тази трансформация се извършва при раждане, тогава новата душа още не е усъвършенствувана за да прецени в кое тяло да се въплъти, за да получи по-нататъшно усъвършенствуване. При това положение излиза,че пак без Бог не можем да се справим, няма да можем да изберем необходимото ни тяло защото все още сме в пелени. Та има ли прераждане? Учението на Господ Исус Христос ни дава възможност да възкръснем в нетленни тела . Дадено е един път да умрем, а след това съд, а който не иска да го съдят да се удоволствува в желанието за възкресение.
На земята има много и най-различни в своето развитие личности.Всяка носи информация и има право да вярва.За всеки вярата е индивидуално понятие затова и верите са много, но това не означава,че в своята същност са едно и също. Всеки избира това, за което е готов да го приеме.  28.8.2019 г.-17:35 ч. 30.8.2019 г.



Тагове:   прераждане 019,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1663457
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив