Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2015 12:33 - Сирия - люлка на цивилизация
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 933 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 12.09.2015 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 СИРИЯ - ЛЮЛКА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Понеже ни заливат с чудеса от различно естество и ни пъхат в десета глуха, ще се постарая да дам едно чудо,което повечето  знаят, но за тези,които не го знаят. Защо искат да унищожат Сирия? Много пъти съм си задавала този въпрос, като съм се абстрахирвала от факта на баналните публикации за енергийни източници. И тук ще започна с нещо, което ме впечатли. В тази  страна от всякъде лъхаше /преди войната/ на мир и спокойствие. Красиви строежи,съчетани с исторически забележителности, чиито руини бяха останали от непрекъснати набези на  чуждопоклонници.И всичко това съчетано с новата епоха на растеж и напредък. Стигаме до хълм ,покрит с пясък, който е основен ландшафт за страната. Цепнатина от земетресение,която стои незатворена. Случай, който събуди любопитството ми и ме озадачи. На широко пространство ,според поверие, Исус Христос е говорил пред 3000 почитатели и ги е нахранил с 3 риби и 5 хляба. Но това е една малка част от случилото се. Под този стръмен хълм се чува бученето на море. Предполага се,че това е мястото,където са преминали, по своя път, юдеите,водени от Моисей и където е  било разделено морето ,за да преминат. Дали желанието на някои да заличат истината за историята на Божия народ, не предизвиква такава омраза,че са готови да загинат и те, но да не се даде истината на човеците по земята.Може само да предполагаме, защото Бог ще докаже своя промисъл за спасението на човечеството.Неговият промисъл е неотменим.  Дано да осъзнаем, че не сме по-голями от Бог. Искренно желая и тези, които се надяват на собствени фантазии, да достигнат до истината на вярата.Не е за пренебрегване и факта,че писаното в Свещеното писание Библията, за проповядване на Исусовото учение от юдеина -римлянин Савел- Павел и срещата му с Бог по  пътя за Дамаск, допълва загадките,които търсят своето обяснение. Къде е обетованата земя и кой е неин наследник? 
12.9.2015 г.


          image  

          image Не всички се виждат с просто око. Това е малка част от наложен камък на стената.Също има Дева Мария с Младенеца Исус.
 
  image


Част от стената в Дамаск, на която с невидима ръка, продължава да се изписва историята на човечеството.


Тагове:   Сирия,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. indiram - Здравейте!
12.09.2015 15:31
Снощи по ТВ+ гледах кратко филмче за Дамаск - място, където живеят в разбирателство различни култури/религии... Дамаск - Перлата на Изтока, Мост между Изтока и Запада - впечатляващ град, съхранил различни архитектури от векове, град-История...
На Историята посяга този, който си няма история.
Дали с разрушаването на един град, една държава ще си напише някой история?
Велик е този, който твори, а не този, който разрушава!
...
Поздрави!
цитирай
2. mihala - На много от картините на Леонардо Да ...
12.09.2015 15:40
На много от картините на Леонардо Да Винчи се вижда за фон тази стена и неговите загадъчни изобретения,но никой не се замисля за това.Да,велик е този,който твори с разум,а не който руши за удоволствие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653527
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив