Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2017 13:55 - Библия
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 718 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 07.01.2017 15:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

           
                    image

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЕЛ
КЪМ СОЛУНЦИТЕ
5:1 А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; 5:2 защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. 5:3 Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат. 5:4 Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. 5:5 Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината. 5:6 И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени. 5:7 Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват; 5:8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение. 5:9 Защото Бог ни е определил не на гняв, но да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос, 5:10 Който умря за нас, тъй щото, било че сме живи, или че сме починали, да живеем заедно с Него. 5:11 Затова насърчавайте се един друг, както и правите. 5:12 И молим ви, братя, да признавате тия, които се трудят между вас, като ваши настойници в Господа, и ваши увещатели, 5:13 и да ги почитате твърде много с любов заради делото им. Живейте мирно помежду си. 5:14 Молим ви още, братя, увещавайте безчинните, насърчавайте малодушните, поддържайте слабите, бъдете търпеливи към всички. 5:15 Внимавайте, никой да не връща никому зло за зло; но всякога търсете доброто един на друг и на всичките. 5:16 Винаги се радвайте. 5:17 Непрестанно се молете. 5:18 За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христа Исуса. 5:19 Духа не угасвайте. 5:20 Пророчества не презирайте. 5:21 Всичко изпитвайте; дръжте доброто. 5:22 Въздържайте се от всякакво зло. 5:23 А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос. 5:24 Верен е Оня, Който ви призовава, и ще извърши това. 5:25 Братя, молете се за нас. 5:26 Поздравете всичките братя със света целувка. 5:27 Заклевам ви в Господа да се прочете това послание на всичките (свети) братя. 5:28 Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с вас. [Амин]
ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА АП.ПАВЕЛ КЪМ СОЛУНЦИТЕ 2:1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, 2:2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. 2:3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, 2:4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог. 2:5 Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това? 2:6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време. 2:7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; 2:8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, 2:9 тогава, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса 2:10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. 2:11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, 2:12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата. 2:13 А ние сме длъжни винаги да благодарим на Бога за вас, възлюбени от Господа братя, загдето Бог отначало ви е избрал за спасение чрез освещение на Духа и вярването в истината; 2:14 за което спасение ви призова чрез нашето благовестие, за да получите славата на нашия Господ Исус Христос. 2:15 И тъй, братя, стойте твърдо и дръжте преданията, които сте научили било чрез наше слово или чрез наше послание. 2:16 А сам нашият Господ Исус Христос и нашият Бог и Отец, Който ни възлюби и по благодат ни даде вечна утеха и добра надежда, 2:17 да утеши сърцата ви и да ги утвърди във всяко добро дело и слово.  


Тагове:   017библ,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Навреме са тия послания.
08.01.2017 16:01
Чел съм ги, но сега виждам, като че са писани за нашето време. Благодарност и поздрави!
цитирай
2. mihala - Чел съм ги, но сега виждам, като че са ...
08.01.2017 17:25
krumbelosvet написа:
Чел съм ги, но сега виждам, като че са писани за нашето време. Благодарност и поздрави!

Здравей, за това я наричат Вечната книга или Книга на книгите, защото в нея има за всяко време всичко необходимо за нашето съществуване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1661998
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив