Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2018 11:26 - протестантството като такова
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 703 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 30.05.2018 17:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Дали болестното състояние на протестантството е в констатираното от проф.Осипов или в самочувствието,че всичко що лети се яде? Непознаване и естественото желание на човек да се доближи до Бог, го въвежда в една сфера на непознатия невидим свят. Единствената вяра,че служи на Бог, според написаното в Библията, го запазва от козните на недоброжелателните духове на поднебесната, а те са неизследимо множество.Тези, които са били кръстени,  като младенци, в Православна вяра,защото между тях има и такива, и в присъствието на дадения Святи Дух с изреченото отричане от злото, понякога могат да отличат истината от лъжата, но това не е гаранция, че ще успеят да излязат от лабиринта. Битката за техните души е по-жестока и в незнание загиват а "Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат"-библ. Лутер, с тезисите си, се е опитал да изведе от католическата вяра, определените от Бог, но в желанието си да изпише вежди е избол на мнозина очите, което е довело до образуване на множество деноминации. Вярата в Бог е тази,която Бог дава, според своите си намерения, а човек я приема или не,според своя си ум. Мога да кажа ,че Святия Дух е,който или го имаш или заблуден в своето тщеславие си приел да се покланяш на други духове от поднебесната, което за мнозина от протестантите е присъщо. Това е довело  до тяхното болестно състояние, от което е трудно да се освободят,защото страстите в тях и особено много гордостта,че са помазани от Бог, не им дава възможност да се освободят сами без Божия помощ. Тук е редно да спомена,че младенеца е чистото създание,в което Святия Дух т.е. Бог ,може да намери убежище и да изгради от човек Божие създание с непрекъснатото бдение над личността. В желанието си някои да бъдат в крак с модата, за познаване и прилагане на непознатия невидим свят в действието на материята, може да се окаже новият бич за вярващите в Бог. Старите и доказани методи в Православната вяра, са стожер за запазване лицето на човешкото същество, но с това не отричам вярата на другите християни,които са част от тялото Христово. Като имаме предвид,че битката не е завършена, придържане към дадените ни от предците  положения, ни запазват в нашето развитие и съществуване. В Новия завет Господ Исус Христос е дал всичко, стига да му се доверим и приемем. Бог да ни пази!  24.5.2018 г.@
P.S.- Необходимо е да знаем,че свещеника отговаря пред Бог за извършваните от него тайнства,особено при кръщение на младенци. В последния ден той ходатайствува пред Бог за приемане на душата на пасомите. Затова е от значение, осъзнато или не,какъв свещеник ще изберем.


 Вы должны знать, что очень многие протестантские Церкви дошли до такого состояния когда, вы только подумайте, когда самые основополагающие истины христианства извращаются полностью или даже отвергаются открыто! Такие ереси как отрицание Троицы, представление Духа святого как богиню, Христа, как человека, обладающего необыкновенными экстрасенсорными способностями. Полное отрицание чудес, причем это условие стоит в основе французского катехизиса. Рекомендуется вообще не упоминать о духах. А зачем? Это может напугать детей. А это все, предел преступлений. Поэтому не в коем случае не пугать детей, запомните это. Посмотрите, что показывают на экранах? Издевательства, убийства. Я уже как-то говорил, что к 18 годам молодой человек уже умудряется увидеть где-то 150 тысяч преступлений, из которых 25 тысяч убийства. А вдруг вы покажете ребенку ангела и он испугается, ведь учат, что нет их. Все, что происходит там сейчас, это вопиющие извращения.

https://www.youtube.com/watch?v=kdb12SeNGpU



Тагове:   протестантство,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sofisofi - Опс..
23.05.2018 11:39
грешка,брой го за+++
цитирай
2. mihala - ANTOANETA ARDASHES преди 1 ...
23.05.2018 11:42

ANTOANETA ARDASHES
преди 1 секунда
Почему Бог допустил ето "извращение"? Где говорят о Христе там тело Христово и не надо осуждать.Бог поругаем не надо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1651440
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9198
Спечели и ти от своя блог!
Архив