Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2018 18:32 - Някои са гладни
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 205 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.08.2018 17:24



 http://inews.bg/България/Цветанов-захапа-Нинова_l.a_c.327_i.599395.html

От написаното не ми стана ясно дали беше вкусна мръвката???...

 А НЯКОИ СИ ПИШЕМ в ИНТЕРНЕТ за успокоение с дъх на мръвка.

image



ДУШКОВИЦА

Чуваш ли ме Душкоооо, полетях. Митровица се провикваше от съседната градина. Душко, млад ,добродушен,което подхождаше на името му ,се заоглежда... Безоблачният слънчев следобед не предвещаваше нищо от това, което, по-късно, щеше да се случи. След като поотпочина, подпрян на мотиката, той продължи работата си. Душко,понапреднал в годините за женитба, беше готов на всяка прищявка на някоя засукана мома само и само да й се понрави, а Митровица беше точно такава. Отскоро беше останала млада вдовица и съседството с Душко- добродушко, както го наричаше гальовно тя, й донасяше някои облаги. Много често ,провиквайки се през оградата, споделяше с него несгодите си. Но сега беше друго. Тя се беше закачила на един клон, който не й позволяваше да обере черешите от него и висеше на една ръка, крак и пола,полуразрошена и плашеща. Митровица с последни изхриптявания, нададе жален вик.
- Душко бе, Душко... Дано душковците да те вземат- изкудкудяка под носа си и полетя надолу с главата. Половината й пола беше останала на дървото, а раздраните парцали , довяваха аромата на току-що узряла череша. Душко се пообърна и съзря невиждана досега гледка и наостри зоркото си око. А Митровица, с привичната й чувственост, се заусмихва, все едно нищо не се е случило.
- Душко, миличък, виж каква станах... Понечих да прегърна черешата, а тя ,непрокопсаница такава, реши да ме хвърли от върха ,та да се позабавлявам в полет...

/по тема от конкурс 2012г/@








Тагове:   018,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653404
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив