Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2019 22:49 - Полумъж или полужена
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 175 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.11.2019 10:24


На зададените въпроси към проф.Осипов ,съм се абстрахирала от неговите пояснения, като съм посочила необходимите за българина в свое виждане по въпроса. Посоченото заглавие ще бъде разгледано в следващ постинг.

 ПРОФ АЛЕКСЕЙ ОСИПОВ
1:16:52 Какая существует связь между душой, умом, разумом, состоянием сна или бодрствования человека? Ум и разум — это одно и то же?
отг.аз-Ум е вместилище на отминали разумни действия,а разум -действено разсъждение над дадена ситуация и вярното И приложение.Душата обхваща цялата човешка дейност.
1:20:26 Каково Ваше мнение о Григории Распутине?
1:24:54 В чём смысл попущения Божия — наплыва протестантизма — с точки зрения спасения для этих заблуждающихся?
отг.аз- Писано е,че накрая на света мнозина ще бъдат изпитани и пресяти, а сламата ще бъде изгорена. т.е. истината ще бъде пресята и пречистена с огъня на Святия Дух. Тези,които вярват,че Божият Святи Дух върши чудеса, ще докажат това с делата си.Бог ще постави в сърцата им Заповедите си чрез Святия Дух,който ще ги ръководи.
1:30:40 Поясните Ваши слова о том, что Исаак Сирин прямо не говорит, что адские муки прекратятся, и человек возвратится в общение с Богом, но его мысль о конечности вечных мучений именно такова.
отг аз- Който бъде отделен от Бог чрез самия Бог, няма да може отново сам да възстанови общението с Бога,защото той ще бъде там,където е приел обкръжението си за своя истина.т.е. неговата истина се различава от Божията, която той не е приел.Поставена е преграда между Бог и човекът грешник и той не осъзнава греховноста на мъчението си.За него няма да бъде мъчение, а незнание на мъчение.Това ще е реалното състояние на битието му.
1:38:17 Как семейному человеку остаться истинным христианином, за какую соломинку нужно хвататься? Не страшно ли в наше время иметь духовника?
отг.аз- Когато човек се свързва по любов в брак, той е избрал с Божия помощ/ т.е. от Ангела хранител/ Божията воля и напътствие в действието на двамата -мъж и жена.Те се допълват в своето усъвършенствуване чрез делата си.
1:48:18 Когда ты слышишь, что авторитетные священники рекомендуют людям ехать на отчитку, нужно ли отговаривать людей от этого?
отг.аз- Когато свещеникът казва,даже и да не ти харесва, избрал си го и послушанието е основата за твоето спасение.За неправилни действия свещеникът носи своята отговорност.
1:52:37 Как понять, что после смерти у человека не будет свободы выбора?
отг.аз- След смъртта няма покаяние,което ограничава ново виждане и приемане на ново познание, а човек остава на това ниво,на което е.
1:56:48 Как понять слова Христа «не вы Меня избрали, а Я вас»?
отг.аз- Бог ни избира,защото е предузнал нашата същност,нашата вяра,нашата любов и склонност към приемането на истината в Христа Исуса.
2:00:45 Я ещё не читал Святых Отцов. Посоветуйте, кого нужно прочитать в первую очередь?
2:02:15 Знают ли церковные иерархи о существовании заканоничных центров, занимающихся разложением Русской Православной Церкви, и что они предпринимают против этого?
2:05:44 Священники из Крутицкого подворья говорят: «Некрещёные младенцы не спасутся». На вопрос, откуда они об этом знают, они отвечают: «А нам, священникам, Бог всё открывает». Поясните это, пожалуйста.
отг.аз- В Стария Завет има начатък на явлението на Закона за любовта в Христа Исуса и който го притежава и вярва в Бог Отец се спасява.В Новия Завет проявлението на Закона в Исус Христос обхваща цялостната същност на Божията любов и трябва отричане от старото и приемане на Новия човек с Христа Исуса т.е. омиване и кръщение за спасение.
2:08:48 В чём различие между умной молитвой и буддийской или индийской медитацией? Многие говорят, что, по сути, это одно и то же.
отг.аз -Умната молитва е общение с Бог във вяра и любов, а медитацията е сам със себеси,въплъщение ,вглъбяване в себеси.
2:12:08 Если от действия явных грехов — пьянство, блуд и так далее, появляется скорбь, является ли она той очистительной скорбью, о которой пишут Святые Отцы и Священное Писание? И смиряет ли грех?
отг.аз-Тази скръб е показател,че сме съгрешили, но трябва искренно покаяние пред Бог в молитва.
2:18:40 По учению Церкви душе после её выхода из тела с 3-го по 9-й день показываются обители рая, а с 9-го по 40-й день — ада. Почему по земному летоисчислению ад показывается намного дольше рая?
https://www.youtube.com/watch?v=K72s5uM3UUY








Тагове:   вяра 019,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653218
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив