Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2010 15:15 - библията
Автор: mihala Категория: Поезия   
Прочетен: 244 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.09.2010 04:14



Откровение  на Йоан Богослов за края на света-продължание 1:
Продължавам с уговорката, че моите писания не изискват промяна в иерархиите на земните църкви и деноминации. Навсякъде, където се проповядва Христовото учение, те са Христови, а всеки има свободна воля да избере една или друга общност. Който приема изначалната същност на Бог, той приема и това, че любовта, която се е проявила чрез Исус Христос, е съществувала у Бог Отец от създанието на световете, независимо дали е мюсулманин или християнин, но който отрича любовта т.е. Божествената същност на Исус Христос, все едно отрича част от Бог Отец и той не е Негов. Това се потвърждава и във втора глава на стих 8 от откровението на Йоан - "Това казва първият и последният, Който стана мъртъв и оживе" . Тук потвърждава и чудото на възкресението- беше мъртъв и оживе.
В глава 2 стих 8 Йоан говори за смирненската църква, чийто прототип ще се прояви на земята през последните години.
-9- Зная /твоите дела/, твоята скръб и сиромашия-/ говори за вярващите/,но пак си богат, -/с това, с което Бог го облагодетелствува/, и как те клеветят ония, които наричат себе си юдеи,-/т.е.вярващи в Бог/ а не са, но са сатанинска синагога.
-10- Не бой се от това, което ще пострадаш. Ето дяволът ще тури НЯКОИ от вас в тъмницата-/не е буквална тъмница, а продължава/, за да бъдете под изпитание, и ще имате скръб десет дни. Бъди верен до смърт и аз ще ти дам венеца на живота.
-11- Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: Който победи няма да бъде повреден от втората смърт./ тук трябва да се обърне внимание на думата "повреден" т.е. повреден в Духа/.

 


Тагове:   откровение,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1654064
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив