Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 14:19 - Кой -кого
Автор: mihala Категория: Политика   
Прочетен: 253 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.01.2017 15:51


Само един доклад не стига

Сайтът BuzzFeed изрично уточнява, че сведенията в 35-те страници са "непотвърдени" и "потенциално непотвърдими" (виж карето). Точно това е причината те от месеци да циркулират в политическите и медийните среди, но никое друго издание да не ги публикува. И все пак американските служби са преценили, че е важно да направят две страници резюме и миналата седмица да запознаят с тях президента Барак Обама, избрания за негов наследник и водещи конгресмени.

Основната линия в досието е, че Москва се е опитвала да "култивира и подпомага" Тръмп, събирайки същевременно злепоставяща информация за бъдещия президент, използвайки неговите "лични обсесии и сексуални перверзии". Описва се редовна размяна на сведения и стиковане на действия между кампанията на Тръмп и Кремъл. Една от сделките например е изоставяне на политиката за подкрепа на Украйна в конфликта й с Русия, в замяна на което Москва ще изсипе хакнатите мейли на Демократическата партия, за да навреди на шансовете на Клинтън в президентската надпревара. Черешката са детайлите за сценка с участието на Тръмп и проститутки в апартамент в московския хотел "Риц Карлтън", по време на която е изпълнен т. нар. златен дъжд.

Всичко това не е особено изненадващо, тъй като събирането на компромати за чуждестранни бизнесмени и политици е редовна практика в Русия и не само там. Но разкритията (при цялата им съмнителна автентичност) нямаше как да не предизвикат фурор, идвайки само 10 дни преди встъпването на Тръмп в длъжност. Те се превърнаха в основна тема на първата пресконференция на Тръмп след избирането му, която трябваше да бъде посветена на това как ще предотврати конфликт на интереси между бизнес империята си и президентския пост. И освен това ще засилят още повече натиска за разследване на руската намеса в изборите."

www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2017/01/12/2898569_i_zavaliaha_zlato_i_kompromati/


И докато продължава тази риторика, кой-кого, в Европа продължават да се нанасят
военни сили на САЩ. Какво ли желаят- мирно съвместно съществуване или доказване на невиновността на Тръмп. А за каква виновност и невиновност може да се говори у една достатъчно облагодетелствана от живота личност. Политиката на военизация,която се водеше от Обама, продължава да се натрапва по земите на Европа. И за каква политика може да говорим при настоящите факти? Изграждането на стена на разделение може да доведе само до стълкновение, а не до политически компромис и мир. Страхът на Америка от бъдещите катаклизми по предсказания, ги водят, а не разум. Тяхната разложена система на умствено развитие и образование не може да им предложи реално виждане и вместо да потърсят разковничето за себеси те продължават да търсят сламката в чуждото око. Тръмп ще може ли да изведе страната от това състояние за да запази мирното съществуване? Това е тежка задача при тези дадености.Сключените негласни договори за съвместни облаги на някои страни за световно господство,нямам предвид Русия, ги ръководи в политиката на унищожение и заграбване, Лешоядите търсят своята плячка.@  




Тагове:   017п-ка,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1660743
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив