Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2021 19:12 - За израстването на нови органи (2)
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 297 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.01.2021 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Продължавам с темата за възстановяване на части от човешкото тяло, които поради някакъв начин са били тежко увредени или направо отстранени.

Следва случка от историята на християнството.

"В главната църква на манастира в Троян се пази най-старата икона – светиня на манастира „Пресветая Богородица Троеручица“ – чудотворна.

Иконата на Божията Майка е получила своето име през VIII век, когато във Византия бушувала иконоборческата ерес, поддържана от императора на Византия Лъв III Исавър.

По това време в Сирия живеел св.Йоан Дамаскин, висш сановник в двора на дамаския халиф. Той написал три трактата“Против порицателите на светите икони“, а с писма изпращани във Византия, св.Йоан пламенно изобличавал еретиците. Мъдрите вдъхновени писания довели до ярост императора иконоборец Лъв III, но тъй като авторът им не бил византийски поданик и сам императорът не можел да го накаже, той пратил на дамаския халиф измамно писмо и го наклеветил, че уж иска да предаде Дамаск на византийците.

Разгневен, халифът на Дамаск заповядал да отсекат дясната ръка до китката на преподобния Йоан и за назидание да я окачат на градския площад. Същият ден вечерта, когато гневът на халифа се уталожил, св.Йоан измолил от него отсечената си ръка, допрял я към китката си и паднал на колене пред иконата на Божията Майка. Той дълго се молел Пречистата Дева да излекува ръката му, писала в защита на Православието. След дългата молитва той задрямал и тогава му се явила Божията Майка, която му казала: „Ето, ти си здрав. Труди се прилежно с изцелената си ръка за славата Божия!“ Когато св.Йоан се събудил, видял ръката си невредима."(https://troyanexpress.com/2020/07/tsarkva-bogoroditsa/.)

А ето какво е казал духовният учител Петър Дънов по въпроса за регенерацията на органи. Помествам по – долу подбрани извадки от негови беседи (откъсите съм взел от сайта beinsa.bg.).

„Човек има воля, с която може да понесе всички мъчнотии и страдания. Ако волята ви е силна, вие можете да правите чудеса. Който има силна и разумна воля, може да се справи и с най-силните страдания. В това отношение, Христовите мъченици показаха пример. Те бяха изгаряни, разкъсвани на парчета, изтезавани, но със силата на своята воля издържаха всичко, без да усещат болка. Те държаха Божиите заповеди и пребъдваха в любовта. Ако морската звезда може да възстанови отрязания или откъснатия си крак, защо човек да не е в състояние да направи същото? Човек трябва да усили волята си, за да може чрез нея да контролира своите мисли и желания.” („Пребъдване”, 27 май, 1917 г. София.)

„Например, откъснато ми е ухото, извадено ми е окото, как ще разреша тези противоречия? Един американски предприемач майстор, като давал заповед на своите майстори-зидари, как да дигнат един голям камък, камъкът паднал върху ръката му и му откъснал двата пръста. Той веднага си оттеглил ръката и казал: Благодаря ти, Господи! Защо благодари? Той благодари, че не му се откъснала цялата ръка. Това е добрата страна на работата, но туй благодарение може ли да навакса загубата на двата пръста? Като човек – не може, защото той изгубил туй изкуство, но като морска звезда, би могъл да ги навакса.” („Блажен този раб”, Неделни беседи , София, 9Ноември 1924г. )

 „За пример дадат ви една тема „Методите и начините за освобождаване от страданията". Какви методи ще дадете вие, ако трябва да пишете по темата „Методи и начини за освобождаване от страданията"? Какъв метод ще дадете, ако е умряла на някого жена му. Какъв метод ще дадеш, ако изгуби някой краката си? Ще кажете да тури дървен крак. В туй отношение морските звезди са разрешили този въпрос. Ние си туряме дървен крак, а морската звезда проточи крака си, създава си нов крак. Ако ти може да станеш министър, а пък, като ти се счупи крака, си туряш дървен крак, какво знание имаш? Че тя, морската звезда, може сама да си направи крака. Ти, човекът, който си направен по образ и подобие на Бога, не можеш да си проточиш крака, а с дървен крак ходиш. Питам тогава, ти образа Божий ли носиш? Ако не можеш да си проточиш крака, какъв образ Божий носиш? Аз наричам образ Божий този, на когото крака никога не може да се отреже. Той по никой начин няма да позволи да му се отреже крака.” („Стремеж и постъпка”, Младежки окултен клас , София, 13Юли1934г.,)

„Ние имаме един изкуствен живот. Кракът ти е откъснат, имаш изкуствен крак, като ходиш, хлопа. Но казвам: По-хубаво е да имаш един естествен, същински крак....Ако морската звезда може да си създаде своите крака, ти, умният човек, една ръка не можеш да създадеш, къде ти е умът? Ти, който минаваш за умен човек, не можеш да създадеш един крак. Морската звезда може да създаде. Тогава, кой е по-умен? Ти ще изучиш законите на тази звезда, да можеш и ти да си създадеш една ръка.” („Неразбраното”,  Младежки окултен клас , София, 13 Декември1935г.).

И хората в лицето на съответните учени изучават морските звезди и други организми, работи се по въпроса за това възможното за морските твари да стане под някаква форма възможно и за нас.

По повод темата, една госпожа ми припомни следното. В началото на 90-те години нейните духовни търсения минали през посещения на някаква новосформираща се провинциална евангелистка църква. Човекът, който им бил пастор (и добър каратист същевременно) веднъж им споделил за чудо от своя живот станало във времето, когато все още не бил станал проповедник, но и тогава бил дълбоко вярващ. По негови думи - веднъж той и един-двама негови приятели (също силно отдадени на християнската религия) били нападнати от хулигани. Водени от голямата си привързаност към изповядваните от тях религиозни идеи, те не оказали съпротива на нападателите. Последните пък счупили зъб на носителя на черен колан и бъдещ пастор. На следващата сутрин битият с изненада установил, че зъбът му е поникнал отново.

Заради вярата ми, че всеки човек носи в себе си безграничен божествен потенциал, смятам че някой ден, в едно необозримо бъдеще може би огромната част от хората до такава степен ще имат контрол върху енергията, че за тях няма да представлява проблем да си направят я нова ръка, я нов крак посредством силата на мисълта. Но мисля, че много преди да дойде това време, още преди да е изтекъл настоящият век науката ще достигне до такива висоти, че регенерацията на органи ще стане нещо обичайно в медицината.

Продължавам с написани преди близо 12 г. коментари на потребителя brаman. Написаното е част от езотеричния сайт Порталът към съзнателен живот и е в отговор на младеж (около 20-годишен тогава), който е попитал съфорумците си как да стори така, че да му поникне нов зъб. Старият му е бил изваден от стоматолог (неоправдано според момчето). Коментарите са малко гаднички, но ги намирам за донякъде забавни и са ми сред любимите!! Огромно множество изказвания съм прочел, малка част от тях съм запомнил. Още по – малко са тези, които ме развеселяват всеки път, когато се сетя за тях.Темата е сериозна, но хуморът, който е едно от лечебните средства в този свят, смятам че има място в нея. Ето ги и писанията, оставили неизличима в съзнанието ми.

„Това нещо става с визуализация и утвърждения. Точните думи и образи трябва ти сам да си ги намериш - такива, каквито ти подхождат. Започни с половин час на ден. И всеки ден увеличавай с по още половин. Не трябва да те притеснява, че след два месеца времето за медитация много ще нарасне. Тук най-важно е постоянството и мотивацията. И за тази цел по-добре си извади всички зъби, та да придобиеш наистина голяма мотивация - диамантената.

Пробвай го! Не се страхувай! Бог обича смелите.:D

П.П. След половин година ми се обади. Ако имаш резултат, ще взема и аз да си извадя моите. :D

„Просто трябва да погледнеш в твоята душевна дълбина и от там то само ще ти се усмихне - ще блесне твоето бъдещо зъбче. Но пак казвам - важно е постоянството. То...нова кръпка на стара дреха не стои. Извади ги и другите.”

Като за начало не е лошо. Но погледни по-дълбоко в душата си. То от там само трябва да избликне - от бездната на отчаянието. Трябва да си готов да платиш всяка цена в името на това ново зъбче. Така, че за начало ти предлагам следната формула - За моето зъбче на всичко съм готов.

С всяко едно утвърждение разширявай все повече съзнанието си. Всички беззъби баби по света да можеш да ги видиш, да преживееш тяхната болка и мъка. И чак тогава ще се роди Силата - разбирайки смъртта, ще бликне в теб живота.”

Дори и шегите могат да съдържат сериозни и мъдри неща. В горецитираното такова например е идеята, че за да постигнеш нещо изключително сериозно, трябва да имаш изключителна мотивация.

Желая ви душевно и телесно здраве!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641833
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031