Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03 11:41 - Путин завинаги?
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 916 Коментари: 11 Гласове:
19

Последна промяна: 18.03 16:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Първият тур на президентските избори в Русия се провежда от петък до неделя този уикенд. Това ще бъдат осмите президентски избори в страната и повече от 112 милиона избиратели ще бъдат призовани до урните. Въпреки че се състезават четирима кандидати, сред наблюдателите почти няма съмнение, че Владимир Путин ще бъде преизбран за пети мандат още на първия тур. Единствената истинска неизвестност е делът на гласовете, които ще получи. По време на последните президентски избори през 2018 година, това число беше около 77 процента.

На власт от около четвърт век - обхващайки четири президентски мандата и два мандата като министър-председател между 1999 и 2000 г. и между 2008 и 2012 г. - Путин е прекарал общо почти 9000 дни начело на страната. Ако бъде преизбран този уикенд, последващият шестгодишен мандат от приблизително 2190 дни вероятно ще го превърне в най-дълго управлявалия лидер на Русия от началото на ХХ век. Този рекорд в момента се държи от Йосиф Сталин, който ръководи страната между 1924 и 1953 г. за общо 10 636 дни. Путин стана вторият най-дълго управлявал лидер на Русия, изпреварвайки Брежнев през 2017 г. в края на третия му мандат като президент.
image

По време на президентството на Дмитрий Медведев от 2008 до 2012 година, руският закон беше изменен, за да удължи президентските мандати от два мандата по четири години на два мандата по шест години. Тази промяна също така беше предназначена да нулира изслужените срокове и съответно позволи на Путин да спечели още два мандата. Десетилетие по-късно, през 2021 година, Путин подписа друг закон, определящ лимит от два президентски мандата на човек за цял живот, като отново по парадоксален начин нулира вече изслужените мандати и това го освободи да се кандидатира още веднъж.
Автор: Катарина Бухолц

Източник: https://www.statista.com/chart/13257/putin-forever/?utm_source=Statista+Newsletters&utm_campaign=f9d2500b7c-COM_DailyData_Fr_KW11_2024&utm_medium=email&utm_term=0_-b5df2ccfad-%5BLIST_EMAIL_ID%5D



Гласувай:
19



1. blog13 - Да предположим, хипотетично, че ...
18.03 13:38
Да предположим, хипотетично, че това не е Путин - а е неговия двойник. При това не първият. Или не единственият.

Какво би означавало това? Т.е. кой е диктаторът?

Тва го говорят украинските източници, които постоянно са признават и цитират от западните медии. А така също и от българските.

Прочее за сравнение, тъй като нещо си скаран с математиката за шести клас (очевидно).

Има значение, не само колко години един е президент. А и какъв е броят на населението, над което той е президент. Примерно Президентът на САЩ е с мандат от 4 години. Но населението на САЩ е над два пъти по-голямо от това на Русия. Следователно, когато един президент на САЩ е имал два мандата или общо 8 години, това се равнява на повече от 16 години управление над Русия.

Примерно, веднага след обявяване на независимостта през 18 век, САЩ са едва пет милиона. Даже нама и толкова. А президентът на САЩ е с мандат колкото сегашния. И колко е порасла властта му, с нарастване на населението на САЩ цели 70 пъти? Или не е порасла изобщо? Това дето ти го обясних (напълно безкористно, междувпрочем - т.е. не искам да ми плащаш), няма значение, вероятно?

Като се има предвид обаче, че за разлика от 18 век, днес САЩ управляват света (без да са били избирани от световното население), колко е тежестта на осем години управление на един американски президент?
САЩ управляваха, поне последните над 30 години и Русия, в която постоянно си врат носа, а и сега в момента, всички дори и български (пърдон "български") медии само за Путин и за Русия ни говорят, сякаш няма проблеми в България, и сякаш в България има демокрация.

Та световната диктатура, доминирана от САЩ ни занимава с Путин.

И ни разправи до тука, само от как почна СВО на Русия много работи. Които вече е забравила.

Та според тия "демократични" западни медии, вкл. български, Путин отдавна трябваше да падне. Русия свърши ракетите още през 2022ра. Руската икономика отдавна трябваше да е фалирала (а нали и за тва са санкциите).

И т.н. и т.н.

Но има и още едно нещо, дето сме го чули от признатите за свободни и демократични медии - Путин е умрял. Управляват двойниците на Путин. И аз питам, кво се случва тогава с твойте, всъщност доста глуповати сметки, които не отчитат елементрни важни числа (броя на населението)?
И отговарям - тези сметки, отиват на кино.

Но остава въпросът, кой управлява Русия? Дали е диктатор, дали е олгархия? А дали па не е американския президент? Т.е. няй-големият световен диктор?
цитирай
2. teodordetchev - Господинът, подписващ се blog13, отдавна е уведомен, че...
18.03 16:22
... не е добре дошъл тук. Причините за това са две - патологичната му путинофилия и налудничавият му начин на изразяване.
Нищо лично - просто писането на безсмислици му е стихията. Човекът писал, брисал и даже не забелязал, че не съм адз авторът на този текст, а журналистката от STATISTA - Катерина Бухолц. Пише, ама няма кой да чете. Нито пък кой да прос.eди линка към първоизточника...
Но този път човек се е измъчил да напише два декара коментар на три реда постинг и сърце не ми дава да го заличавам, поне за сега. Но това не отменя положението, че не е добре дошъл и не се лаская от визитите му.
цитирай
3. blog13 - Господинът, подписващ се blog13, ...
18.03 17:20
teodordetchev написа:
Господинът, подписващ се blog13, отдавна е уведомен, че не е добре дошъл тук. Причините за това са две - патологичната му путинофилия и налудничавият му начин на изразяване.
Нищо лично - просто писането на безсмислици му е стихията. Човекът писал, брисал и даже не забелязал, че не съм адз авторът на този текст, а журналистката от STATISTA - Катерина Бухолц. Пише, ама няма кой да чете. Нито пък кой да проселди линка към първоизточника...
Но този път човек се е измъчил да напише два декара коментар на три реда постинг и сърце не ми дава да го заличавам, поне за сега. Но това не отменя положението, че не е добре дошъл и не се лаская от визитите му.


По принципн не е задължително, нито даже нужно, да почнеш светкавично да пикаеш кръв и урина, но ако искаш може. То си е твоят блог - можеш да правиш сичку в него.
цитирай
4. blog13 - И по принцип, математиката за шести ...
18.03 18:06
И по принцип, математиката за шести клас е по-лесна даже и от японския език. Следователно, можеш да се престрашиш да я поразучиш поне отчасти. Пробвай, лесно е!

Успех!
цитирай
5. teodordetchev - Очевидно оставих бръщолевенията на блог13 правилно
18.03 20:44
Сега вече всеки може да се запознае с ансамбъла на неговото писмовно производство.
Не трябва да мразим путинофилите, но правото ни да ги презираме е свещено. А блог13 е наистина блогов феномен - функионално неграмотен човек иска да ми преподава уроци по математика. Намерил по какво...
Така че, четете да знайте... Какво да зцнаете, питате Вие? Ами да научите до къде може да стигне безочието и наглостта на един отдаден путинофил.
Чудя се какво хубаво да му пожелая, преди да го уведомя, че от тук нататък може хич и да не припарва насам? Сетих се ! Да срещне Медведев в момент на тежък алкохолен делириум. Ако остане жив, може и да издиктува на бившия президент на РФ някой постинг за социалните мрежи.
цитирай
6. blog13 - Сега вече всеки може да се запознае ...
18.03 23:12
teodordetchev написа:
Сега вече всеки може да се запознае с
...
Така че, четете да знайте... Ами да научите до къде може да стигне безочието и наглостта на един отдаден путинофил.


Как мислиш, дали сега всеки вече разбра, че ти угодничиш на световната американска диктатура? Силно се стараеш, нали така?
А тия които се стараят да се подмазват на силните на деня, традиционно не могат да смятат. И са напълно изненадани, че като дойде перестройката, ще трябва да мият чинии.
цитирай
7. petgrig - Ама г-н Дечев,
18.03 23:45
защо го допускате този да ви цапа?
цитирай
8. blog13 - Ама г-н Дечев, защо го допускате ...
19.03 09:56
petgrig написа:
Ама г-н Дечев, защо го допускате този да ви цапа?


Ама наистина, бе г-н Дечев, защо не оставите да коментират само евро-атлантическите гейове. Така ще ви се подигне рейтинга на блога до евро-атлантически гей клуб.

А и нали най-гулемата умнотевица, която един гей може да преоткрие, е да почистиш коментарите на някой.

Браво, педеруга - ти си се научил да цензурираш! Браво, браво - много си умен!
За сега само в собствения блог. Можеш също да даваш акъл, на некой колега - дето защитава геевете, защото освен че не си е учил уроците по математика в шести клас, не си ги е учил и по биология.
цитирай
9. teodordetchev - Уважаеми читатели,
19.03 17:11
С горния коментар на прославения путинофил блог13, завърши изграждането на скулптурно-словесния ансамбъл на паметника на неговото възпитание, интелект, етика и прочее и прочее.
Всеки може да си направи заключенията и да му скрои шапка. Както виждаме, в споровете най-силният му аргумент е да нарече някого "педераст". Много умно, няма що, че и убедително при това.
На въпроса, защо съм го оставил да цапа, отговарям, че ансамбълът от излияния на блог13 е част от музея на тоталитарното изкуство и социалистическия реализъм. Няма да го режем с ъглошлайф, защото няма нужда от преместване. Нека седи тук и хората да му кроят шапка по размера на главата. Не по този на акъла, че ще стане като напръстник...
Впрочем, длъжен съм да се извиня на много творци, следвали канона на социалистическия реализъм, които в редица случаи са имали и талант, а и несравнимо по-високо възпитание в сравнение с нашия лабораторен експонат - blog13 .
цитирай
10. vladtepes - За Путин
20.03 08:23
Руснаците няма как да изберат алкаш от опозицията, готов да пропие Русия докрай по стъпките на първоучителя Елцин.
цитирай
11. teodordetchev - Както съобщих по-горе, кредитът на толерантност към лицето blog13 се изчерпа.
20.03 15:14
тук повече няма да се дава място за изява на манията му за величие и на самодоволните му мъдрословия, още по-малко на възхвалите за Владимир Путин и други подпалвачи на война, военнопрестъпници и масови убийци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5848667
Постинги: 786
Коментари: 3551
Гласове: 53037
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов