Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2021 10:51 - Този странен паралелен свят (ненаучно-мистичен фантастичен роман)
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 2080 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 16.05.2021 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
https://www.mediafire.com/file/jhmrnjh4uzvzpb4/NOVACUUM.pdf/file

Ако се появят рекламни поп-ъпи, вината не е моя :( . Досадно е, знам....
Линкът работи, проверено.
Първо отивате на посочения линк. Излиза бутон даунлоуд. Ако кликнете директно на него, изскачат всякакви рекламни дивотии! Точно тия досадни поп-ъпи се избягват лесно - четете следващия ред!
Поп-ъпите ги избягнах успешно, като избрах с десен клик на мишката върху бутона "download" опцията на браузера "записване на връзка като....". Започва свалянето на файла и обикновено пита къде да бъде записан или го прави по подразбиране в папка Downloads на компютъра Ви! Реклами :), що да сторя...

Разбирам, че са възникнали затруднения при свалянето! Не плащайте нищо на никого, това са поп-ъпи!!!!!!! с някакви тъпи абонаменти и бла-бла!
Подчертавам: всичко от мен винаги е и ще бъде БЕЗПЛАТНО!

За всеки случай пускам линк към dox.bg, обикновено е валиден две седмици!

https://dox.abv.bg/download?id=861743a00a

    И така, за какво става дума този път.... Случвало се е да подхвърлям, че интересите ми са насочени и към прастарата човешка история. Така попаднах и на този автор, практически случайно. Публикувал е поредица от постинги (освен нещата, свързани с пряката му работа). Отне известно време да разбера кой стои зад псевдонима No-Vacuum. Все пак, щом самият автор желае да запази анонимност :), съм длъжен да уважа това негово право. Да, разбира от физика :), така е. Освен всичко друго е и вярващ християнин (макар книгата му да прави за смях, буквално за смях днешното ни разбиране за бога и сътворението).......
   Като писател....има какво да се желае, самият той си го признава още в първите редове. За мен беше много по-важна и съществено ценна информацията, която поднася, опаковката е на заден план. Макар и да не се е справил зле всъщност.
Не бих препоръчал на всеки тази книга. Иска се известна нагласа на ума, за да бъде възприета. Това е сплав от академична наука и езотерика (днешните технически постижения все още изглеждат като чиста проба магия, нали?). В което се състои и нейната истинска ценност.
Обожавам редките случаи, когато намеря научно обяснение на необясними неща. Ще завърша с кратичък откъс от нея, малко преди самия й край:

" Почаках още половин час, докато Михаил се отдалечи. Ако стане светкавица заради
усукващите се въженца, тя не трябва да го засегне. На случайните свидетели, ако се окаже, че има такива, също не им трябва да знаят регистрационния номер на автомобила, който е бил на мястото на светкавицата преди само минута.
     Хора от Земята, можете да спите спокойно.
     Краят на света няма да се случи.
     Антихристът няма да се появи.
     Сбогом."

Четивото обаче е силно препоръчително за религиозно-пропагандната сган. Може би най-сетне хората ще се освестят и ще проумеят къде се крие Бог през цялото това време...


Както пише Рафис Салимжанов, "...Бог беше на страната на славеите......"
Поздравявам всички с песен на едни от най-любимите ми славеи. Какви жени имат тия казахи :):):)... 











Гласувай:
5



1. notfun - ....mnogoo..готинo...)
15.05.2021 11:54
Хора от Земята, можете да спите спокойно.
Краят на света няма да се случи.
Антихристът няма да се появи.
Сбогом."

Рафис Салимжанов, "...Бог беше на страната на славеите......"
цитирай
2. mt46 - Поздрав!
15.05.2021 12:27
Да тегля файл на цяла книга?! Не, доста е досадно, а и нямам време!... :)
цитирай
3. dobrodan - Не е лесно за четене :), нали?
15.05.2021 12:38
Измина седмица......и нито един ПОП не се обажда........
Защо така, свети отченца.......:).
Девет въпроса. Най-обикновени девет въпроса към мазните мизерници - библейски спецове......
Една седмица......и.....нищо?
Може би......не съм достоен да ми отговорят?
Или просто сте свикнали да дрънкате кухи и празни фрази, които самите вие не разбирате?
Ако е второто.....след като намерите в книгата на No-Vacuum отговорите, защо не вземете да постъпите като свещеника, за когото пише преди само два постинга?!

"Дълго време версията на Николай Морозов останала неподкрепена с нито едно доказателство, докато в архивите за 2002 г. не намерили статия, напечатана в испанския вестник „Лавангардия“. В нея пише за странен случай, станал в Барселона. Свещеникът на една от църквите на име Логари Пужол отказал да приема подаяния и да води службите. Духовенството не коментирало ситуацията, но се намесили журналистите. Изяснило се, че Пужол възнамерява да се откаже от църковния си сан.

Докато изучавал историята на Древен Египет, свещеникът намерил факти, които преобърнали представите в съзнанието му."....... Особено правилно ще постъпят всичките извънредно тъпи сектанти, не сте един и двама в блога......
Бог обичал простите хора, пише един от тях. В такъв случай, като съдя колко силно го обича бог.......явно е лидер по простотия.......хвала нему.
Другият мазен-гузен тълкува библията (сам за себе си пред камерата), а на стената му надпис Велики Израел......:):):):).
Ами.....чантата, пътя и за ляб, мазни отче. Ей го къде е Израел? Да ловиш паяци с космати крака, да качваш облака и да ядете само плодове в рая, докато се посерете и така до края на света :).
Специално за него и другите улави в главите подчертавам: думите чин, сан, княз са изключително неуместни, когато се говори за библия и ДЪЛБОКОТО й Познаване и Тълкуване. Това са ЧОВЕШКИ ТИТЛИ, маймуняци нещастни, идват от Далечния Изток, където никой не е и дочувал за Христос. Не и по онова време!

цитирай
4. dobrodan - Ако е необходимо, мога да я разбия на отделни постинги,
15.05.2021 12:47
мислих и за това. Към 140 страници са, не е като Енциклопедия Британика :).
За мен се оказа повече от интересна. Сам ще си решиш :):):)!
Ще се загуби много от връзката между отделните глави обаче. Как ще си обясниш нещо чрез друго нещо, ако не знаеш какво означава второто нещо :)?
цитирай
5. barin - Здравей, Добродане. Точнио снощи ...
19.05.2021 06:03
Здравей, Добродане. Точнио снощи четох из написаното в интернет за паралелните светове и пътуване във времето. Реших да си попълня знанията в тази област, която съм поизоставил малко.
Поздрави!
цитирай
6. dobrodan - Барин, приканвам теб, както и всички, за които инженерството е професия,
19.05.2021 22:41
да кажат искрено какво мислят за написаното.
Излишно е да подчертавам колко е важно.
Приятно четене!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1043262
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4143
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031