Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2015 06:28 - Псориазис. Лечение с прополис
Автор: elenapeeva Категория: Хоби   
Прочетен: 9502 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.12.2015 12:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Причини за пориазис.

Псориазисът е автоимунно заболяване. Имунната система не работи правилно, вместо да пази, тя атакува организма.Казано простичко-имунитета ни се е объркал, някои от клетките не работят правилно. За това се изписват и имуносупресори.Прополисът като имуномодулатор, възстановява нормалната дейност на имунната система.

Изследвания показват, че псориазис може да се дължи на нарушения в имунната система. Т-клетките, които се отнасят към белите кръвни клетки и имат голямо значение за предпазване на тялото от инфекции. При псориазис, тези клетки са абнормални и водят до възпаление на кожни участъци. Те могат да доведат до повишен растеж на кожните клетки и натрупването им във вид на плаки върху повърхността на кожата.

Хората, които имат роднини, болни от псориазис, имат повишен риск за развитие на заболяването. Около една трета от хората с псориазис имат поне един член на семейството със заболяването. Когато и двамата родители са болни от псориазис, рискът за детето е около 50%.

Някои фактори могат да провокират поява на псориазис:

Травма накожата – свързва се най-вече с развитие на плакатен псориазис. Тук се отнасят кожните инфекции, възпаления или прекомерно разчесване на кожата.

Слънчева светлина – повечето пациенти с псориазис отбелязват, че слънцето подобрява състоянието на кожата им. При малък процент от хората обаче, слънчевата светлина може да обостри симптомите, особено при слънчеви изгаряния.

Стрептококови инфекции – тези бактериални инфекции се свързват с появата на гутатен псориазис.

ХИВ – инфекция – обикновено води до влошаване на симптомите, но при напреднал стадий на заболяването (вероятно поради разрушаване на имунитета), симптомите на псориазис може да се подобрят значително.

Заболявания на черния дроб-също могат да са причина за появата на псориазис.

Токсикация и отравяния на организма, в много от случаите са провокатори не само на псориазис, но и на много други заболявания.

Лекарства – някои лекарства влошават състоянието на хората с псориазис. Такива са лития, бета-блокерите, антималарийните лекарства, нестероидните противовъзпалителни лекарства.

Диабет- диабетът може да бъде основна причина за появата на псориазис.

Инфекции на горните дихателни пътища-пневмонии, бронхити и др.-могат да доведат до появата на псориазис.

Емоционален стрес.

Тютюнопушене.

Алкохол – счита се за рисков фактор за развитие на псориазис, особено при мъже на средна възраст.

Хормонални промени – заболяването обикновено се обостря през пубертета и менопаузата, докато при бременност, симптомите се подобряват. В периода след раждането обаче, симптомите могат да се възобновят и влошат допълнително.

Недостиг или неправилно усвояване на определени витамини и минерали.

 

Може да се дължи и на други причини, тъй като при всеки човек те са специфични.

Изследванията върху причините за тази болест, все още продължават и не са изяснени напълно. 

 

Защо е важен приема на клеева тинктура при хора, които страдат от псориазис.

 

За да може да се стабилизира псориазиса, и да се влезе в дългосрочна ремисия, е необходимо да се стабилизират вътрешните заболявания, независимо от какъв тип са, и най-вече да се възстанови нормалната дейност на имунната система. Точно това прави клеевата тинктура или прополисът-естествения антибиотик. Той по естествен начин възстановява нормалните жизнени функции на организма.

 

Прополисът има широк спектър на действие върху целия ни организъм, върху всичките му органи и системи.

1. Основни свойства на продукта, използвани в медицината: бактерицидно и бактериостатично.Веществото потиска активността и унищожава широкия кръг от микроорганизми, включително туберкулозен бацил, вируси, протозои (Trichomonas), гъбички (trichophytosis), кандидоза, грипен вирус и хепатит. При това, прополисът убива и премахва чуждите клетки, а микрофлората на организма се запазва неповредена. Затова, чревната микрофлора не се уврежда при употребата на прополис, няма да има никаква дисбактериоза, за разлика от „любимите” антибиотици. Тези свойства са характерни, както за спиртните, така и за водните разтвори на прополиса.

Трябва да отбележим, че микроорганизмите не развиват резистентност към продукта. Това е така, защото пчелите извличат веществото за направата на прополис от различни растения, които се характеризират с индивидуални свойства. Всяко растение има своите защитни механизми, също ароматни вещества, които са пагубни за много микроорганизми. Притежават и специално вещество инхибин, което е унищожаващо за едноклетъчните организми.

2. Прополисът спира развитието на вирусите (едра шарка, херпес, грип от група А, хепатит B). Освен това, той е превенция срещу появата на вирусна инфекция в организма.

3. Употребата на прополис заедно с антибиотици (стрептомицин, тетрациклин) засилва действието им, а комбинацията му с пеницилин и хлорамфеникол (левомицетин) не оказва такова действие. Едновременното приемане на прополис с антибиотици е подходящо, защото, продуктът усилва действието на антибиотиците и запазва собствената чревна микрофлора на организма. Това е добра профилактика срещу дисбактериоза, в период на тежка инфекция, когато използването на антибиотици е наложително.

4. Прополисът, не само въздейства върху микроорганизмите, но и заедно с това повишава фагоцитозата – процесът на извеждане на чуждите тела от организма, благодарение на специалните клетки фагоцити, което допринася за по-малкото отравяне на и без това болното тяло.

5. Освен антибиотично действие, прополисът оказва и противовъзпалително, с което предотвратява, отслабва, намалява появата на възпалителна реакция на организма, вследствие на въвеждането на чужд агент.

6. Засилва имунитета, повишава нивото на гама-глобулините в организма (увеличава се т.нар. специален имунитет срещу определени фактори). Прополисът е добре да се използва при вирусни инфекции (херпес, грип, хепатит, енцефалит и др.).

7. Въздейства върху антигена на хепатит В: използва се за лечение и за намаляване на усложненията след това опасно заболяване и като лечение и профилактика срещу последствията.

8. Притежава антитоксични свойства, прилага се при различни натравяния, заболявания и интоксикация за организма. В този случай, прополисът изпълнява редица функции.

9. Продуктът е отлично обезболяващо средство. Широко приложение намират обезболяващите свойства на прополиса в стоматологията, офталмологията и в лечението на изгаряния. Продуктът е добър в качеството си на местна упойка:

- в лечението на устната кухина, венците, зъбите (изплакване с прополис и наслагване на пластини от него)

- при увреждане на лигавицата на стомаха (при гастрити – вътрешно)

- при отити (възпаления на ухото – под формата на капки от спиртен или воден разтвори)

- при лечението на рани, изгаряния, измръзвания (под формата на компреси от твърд прополис или навлажнени кърпички върху засегнатото място)

- при наранявания и изгаряния на очите (капки само от воден разтвор (задължително условие)

 -Същото това свойство се използва в козметиката и лечението на външни наранявания: рани, изгаряния, измръзвания, следоперационни шевове, фурункулоза, акне по лицето.

Отбелязва се, че обезболяващият ефект се появява 5-10 минути след употребата на прополиса и продължава от 45 минути до 2 часа.

10. Има информация за прилагането на прополис в лечението на инсулти и инфаркти. Употребата му вътрешно, под формата на воден разтвор, намалява увреждането на сърдечния мускул, което се потвърждава с ЕКГ. Трябва да споменем, че прополисът притежава уникалната способност да възстановява бързо увредените тъкани, при това, без образуването на груби и обезобразяващи белези. Ако остане белег, то той е съвсем малък и незабележим.

11. Продуктът повишава естествената пропускливост на кожата, увеличава проникването на лекарствени средства през нея върху увреденото място. Прополисът може да се използва едновременно с други медикаменти за засилване на тяхното действие.

12. Лекува абсцеси и нагноявания, ускорява процеса на резорбция като заедно с това повишава кръвоснабдяването на даденото място. Ако прибавим и антибактериалното, обезболяващото и останалите свойства на прополиса, то на всички ни е ясна уникалността на този продукт.

13. Регулира съсирването на кръвта. Използва се в лечението на и за профилактика срещу усложнения след инсулти и инфаркти, при лечението на разширени вени, защото при тези състояния, съсирването на кръвта често е повишено, а това е опасно.

Съсирването на кръвта се увеличава с напредването на възрастта, в процеса на стареене, затова употребата на прополис като превантивна мярка от хора над 55 години е много подходяща.

След раждане, продуктът не само повишава или понижава съсирването на кръвта. Той прави тези процеси по-хармонични, т.е. там, където е необходимо – го повишава, а където не – понижава. Както всички пчелни продукти, и този работи в хармония с организма.

14. Прополисът намалява сърбежа при псориазис и други кожни увреждания, след ухапвания от насекоми, сърбеж и болка след изгаряния, при гъбични заболявания на краката.Продуктът е изключително ефикасен в борбата с псориазиса, използва се широко за лечението на това състояние под формата на мехлеми, лосиони, тинктури, водни разтвори.

15. Прополисът стимулира регенерацията (зарастването) на нормалната тъкан, нейното самовъзстановяване. Помага за възстановяването на целостта на лигавиците, покриващи много органи. Предотвратява образуването на груби белези след различни наранявания, било то рани, изгаряния, измръзвания, следоперативни шевове. Също за лечение на труднозарастващи рани.

16. Допринася за възстановяването на нормалната яснота на лещата на окото (при перде). За профилактика и лечение на катаракта в начален етап, трябва да капете по 2-4 пъти дневно по 1 капка воден разтвор във всяко око за период от 6 месеца, а понякога и 1 г. От вече появилото се перде не можете да се избавите, затова е добре да вземете превантивни мерки.

17. Прополисът помага за приспособяването на очите към тъмнина. Използването на воден разтвор за тази цел, прави процеса по-бърз и по-лесен.

18. Възстановява еластичността, гъвкавостта и здравината на съединителната тъкан, междухрущялните влакна, междуставните повърхности. Това е важно за спортистите, старите хора, след травми и за растежа на децата за пълноценното развитие на тъканите.

19. Прополисът притежава уникални противотуморни и антиоксидантни свойства. Участва в локализирането на туморите, пречистването на клетъчните мембрани, в нормализирането на дишането на клетките, в контрола на процесите на развитието на клетките като цяло, по-точно, в стабилизирането на размножаването на клетките в организма ни. Този процес, с напредването на възрастта не се контролира и се появяват тумори. Затова, на хората след 50-годишна възраст, горещо се препоръчва по-чест прием на прополис вътрешно. Можете да използвате воден разтвор от продукта в продължение на 5 години без прекъсване. Съществуват данни за излекуването на начални стадии на онкологични заболявания, както и за подобряване на състоянието и намаляване на болката в напреднали стадии.

20. Има информация за употребата на прополис в лечението на заболявания на ендокринната система, стабилизира процесите и хармонизира работата на всички жлези с вътрешна секреция. Използвал се е като заместител на преднизолона. Трябва да се отбележи, че потиска работата на задстомашната жлеза, понижава захарта в кръвта, което означава, че трябва да се внимава с продукта при наличие на захарен диабет, особено, когато, не е възможно да се стабилизира нивото на кръвната захар и често се стига до кома.

21. Продуктът притежава механизъм за стабилизиране на клетъчните мембрани (в частност, влияе върху чернодробните клетки не по-лошо от „Есенциале“, възстановява тяхната работа и подобрява съотношението на албумини и глобулини в кръвта, с което допринася за биохимичното пречистване на кръвта.

22. В малки количества и концентрации, прополисът увеличава моториката и секреторната функция на стомаха и червата. Използва се при хроничен запек, колити, гастрити и др.

В зависимост от заболяванията и тяхната острота, лечението с прополис продължава от седмица- 6 месеца до 1-2 години. Може да се пие без прекъсване 5 години.

Започване на прием.

Разтворете 2-3 капки прополис в 100-150 мл вода и го изпийте половин час преди храна. Ако няма алергична реакция към прополиса до 24 часа, можете да започнете лечението.

Добре е да се започне с малко капки в началото, ако не сте приемали до сега прополис, тъй като голяма доза в началото-много рядко, но може да доведе до алергична реакция.

Първата седмица-един път на ден по 10 капки, разтворени в 100-150мл вода, половин час преди храна.

Втората седмица-два пъти на ден по 10 капки1 разтворени в 100-150мл вода, половин час преди хранене.

Третата седмица-три пъти на ден по 20 капки.

Четвърта седмица-три пъти на ден по  30 капки.

Относно точната доза, е хубаво да се посъветвате със специалист апитерапевт, който ще ви определи точното количество в зависимост от заболяването.

Външно приложение:

Използват се лосиони и мехлеми на основата на прополис. Най-силно действие има прилагането на клеева тинктура-спиртен извлек на прополис-10%,20% и 30%нтов разтвор директно върху лезиите-последователно-2-3 пъти, след което се оставят да изсъхнат местата и се мажат с прополисов мехлем.

! Когато се взимат лекарства за сърце или кръвно налягане, те трябва да се приемат в различно време от клеевта тинктура, и да се следят редовно границите на кръвното, тъй като прополиса води до трайно намаляване на стойностите на кръвното налягане(това е задължително при хора, които страдат от хипертония.При хора с ниско кръвно налягане не оказва влияние на стойностите.

! При прием на лекарства за диабет, също трябва да се следят границите на захарта, тъй като лечението с прополис понижава трайно нивата на кръвната захар.
Източници: psoriasiss.alle.bg




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenapeeva
Категория: Хоби
Прочетен: 211598
Постинги: 83
Коментари: 75
Гласове: 2183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031