Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2019 15:35 - мили приятели
Автор: mihala Категория: Хоби   
Прочетен: 489 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2019 06:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мили приятели, много съм разтревожена. Затова реших ,въпреки че се бях зарекла да не пиша на тази тема,да споделя с вас. От обикаляне из нета се уверих в потребността ,за някои вярващи , да бъдат запознати с действия и противодействия на невидимия свят - добро и зло т.е. вяра в Христа и Антихриста. С голяма скорост се движат събитията и без да усетим попадаме в една или друга крайност, което много ясно се проявява дори из някои вярващи среди. Не е важно къде и как ще посещавате, а е важно да запазим вярата в Бог Исус Христос чиста и неопетнена. Голямото желание на някои да изпъкнат в духовно отношение пред други, поемат пътя на "голямата
ученост" и попадат в капана на Антихриста. Не само невярващите в Бог Исус Христос, но и някои "вярващи" .
Духовната разлика между единия и другия е по-тънка от косъм, който огрян от слънцето се вижда, но на сянка ,понякога, изчезва. Гордостта ,че знаем, не може да ни предпази от фаталната грешка, която може да ни закичи с трите шестици. Всяко ,макар нищожно разминаване със Словото, трябва да събужда нашата бдителност. Бог каза и стана. Бог е в три лица - Отец,Син, Святи Дух и трите същности действуват в синхрон един с друг. Святи Дух по свое усмотрение не действува без Бог да каже т.е. да произнесе Слово. Малко разминаване ,показва,че тук е заел място Азът т.е. гордостта, а причината е недостатъчно знание или заблуда в знанието. Изказът,че Духът твори форми, води до неточност в извода ,че Бог Слово действува.
Разминаването е нищожно и някои няма да обърнат внимание на това, но същността е отворената яма. Това е малка част от примерите,която точно показва нищожността на точното измерение :вяра- неверие. Желая успех и бдителност, и дано имаме Библии. Божията закрила да бъде с всички ни.Амин
15:26 ч. 17.3.2019 г.

* Живото покаяние е  живот в Христа. Както разбойника на кръста осъзна,че е грешник пред Този Праведник, така и ние да осъзнаем,че сме съгрешили - " Господи Исусе Христе Сине Божий помилуй мене грешния". 

image



Тагове:   019 библ,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Съпричастен съм и аз, Антоанета! ...
12.04.2019 06:27
Съпричастен съм и аз, Антоанета! Вярвам в Исус Христос и трябва повече хора да повярват. Вярата не е само на думи, а и фактически.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1663884
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив