Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2020 12:21 - център или начало
Автор: mihala Категория: Хоби   
Прочетен: 638 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 08.03.2020 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БЕЗКРАЙНАТА ВСЕЛЕНА


Учените са доказали,че вселената е безкрайна. 2015г
Всеки знае математическото понятие безкрайност. В живота най-често го използваме за описанието на нещо непостижимо, огромно, отвъд пределите на човешките мерни единици. Да, безкрайността не е лесно за обяснение понятие. И необятно, както ще се уверите от следните 5 научни факта, пише МениджърНюз.

1. Според правилата за безкрайността, число, което я описва, съществува както при четните, така и при нечетните. При това, нечетното число ще бъде равно на половината от общото количество числа.

2. Безкрайността плюс единица е равна на безкрайността минус единица. Ако съберем две безкрайностти, ще получим една безкрайност. Една безкрайност, делена на 2, е равна на безкрайност. Безкрайност, делена на безкрайност, е равна на единица.

3. Учените са изчислили, че в известната на човечеството част от Вселената съществуват 1080 субатомни частица. Разбира се, изчисленията са хипотетични, тъй като фундаменталната теория, в която вярват много учени е, че Вселената е безкрайна. А тези, които се отнасят скептично към това твърдение, не го отхвърлят абсолютно. Техният скептицизъм се свежда до това, че допускат такава вероятност.

4. Ако Вселената е безкрайна, то от математическа гледна точка излиза, че някъде в нея има точно копие на нашата планета, доколкото съществува вероятност атоми "двойници" да са в същата конфигурация като на нашата планета. Шансовете този вариант наистина да е факт, са нищожно малки, но в същото време, от друга страна, в безкрайната Вселена тази вероятност изобщо не е невъзможна.

5. Както вече стана дума, не всички учени обаче са убедени, че Вселената е безкрайна. Израелският математик, професор Дорон Зелбергер смята, че числата не могат да растат до безкрайност и съществува толкова голямо число, че ако прибавим към него единица, се получава нула. Това число и неговото значение са отвъд пределите на човешките знания и мислене и затова то никога няма да бъде намерено и доказано. Тази теория е основен принцип на математическата философия, известна като "Ултрабезкрайност".
Източник: creu.com
"Израелският математик, професор Дорон Зелбергер смята, че числата не могат да растат до безкрайност и съществува толкова голямо число, че ако прибавим към него единица, се получава нула. Това число и неговото значение са отвъд пределите на човешките знания и мислене и затова то никога няма да бъде намерено и доказано."

Числото 1 е равно на: 1= 1умножена по + - безкрайност
 27.10.2015 г.

НУЛАТА - ЦЕНТЪР ИЛИ НАЧАЛО

Може да си зададем въпрос ,какво е нула? Има ли времево, цифрово изражение и тегло, или е празно пространство в плюс минус безкрайността? А може би е черна дупка или портал към други вселени. Кой я контролира и има ли своя вибрация. Или е въртеливо движение,което засмуква и препраща навлезлите в нейния обхват обекти на участие във вселенския живот ,та в никакъв случай не бихме могли да говорим за празно пространство, а за връзка, свързаност. Това може да докаже,че неизброимо много връзки могат да влизат и излизат от точката на преплитане на нулата с други електронни вериги. Ако се замислим може да достигнем до извод,че нулата е уголемена пресечна точка. Това е връзката ,центъра между двете части на пясъчния часовник,измерващ времето, а пресечната точка е връзка между отделни вселени.
12:06 08.03.2020 г.@


Тагове:   вселена 020,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - Поздравления за този постинг Тони
08.03.2020 20:17
   От много години и дълбоко съм се замислял върху енигмите на Безкрайността и Нулата. И само като част от придобитото ми хоби да провокирам почитаемата ни "Наука", която в основите си още, демагогски преиначава естественото Познание и разбиране за Мирозданието.
   Много дълги ще се моите изложения, но си припомних едно стихче, което написах спонтанно като коментар на Мисси, и го планирах като увод за дълъг постинг.
Ще го приложа и тук за размисъл:

Безкрайността си я доказваме,
взрени в звезден прах, на Бога тлен.
А Нули лесно се показваме,
чрез духнат тлен от его изгорен.

Нула на Духа ни е Безкрайност,
грешно кула там сме съградили,
да мерим вяра с всеотдайност,
в звезден бог, един си нас вменил ни.

Храмове сме, Божи Единици,
отнесени към Принципи от крайност.
Долу както Горе в хармоници,
с зов Любов, към Нула и Безкрайност...

Стремим се все на Нула към покоя
в ентропия на нашата единност,
но вечно вдъхновени сме в Безкрая,
в свят с една подобна Нему същност.!

Поздрави от мене, и весело празнуване на женственият празник :))
Лекс
цитирай
2. mihala - Благодаря,
08.03.2020 20:41
че си наминал. В точка на преплитане сме и ние, която в нашето съзнание се превръща в нула.Интересно ми е кой ли иска да ни приравни на нищо, когато сме точка от
Божественото начало,обвързващо вечност и настояще.Това може да се разглежда като начало на вселената.Но има и други основи,над които може да се разисква -статичност и движение, една или множество, точка на начало. И всичко, а може да има и още, в малка или по-голяма степен може да променя нашия ъгъл на разсъждения.
цитирай
3. missana - И от мен поздравления за постинга, Михала!
08.03.2020 21:13
Само искам да отбележа едно невярно твърдение, което се съдържа в точка 2. А то е: "Безкрайност, делена на безкрайност, е равна на единица." Подобно отношение може да бъде произволно крайно число, в частност и числото 0. Но има случаи, в които отношението е безкрайно. И като говоря за крайно число нямам предвид само цяло такова, а изобщо реално число или дори комплексно. Всеки, който е учил математически анализ, в частност теория на границите, знае че съм прав.

Приятен завършек на празника!
цитирай
4. mihala - Здравей,mis sana,
09.03.2020 08:30
Можем да разглеждаме нулата като начало и като край на една система в безкрайността.Като движение в плюс - минус. Но като анализирах стиха на Лекс, се абстрахирам от движението, защото той го разглежда като статична единица в една химична система на обвързаност. А ако погледнем и анализираме даденост ще видим,че има резултат и не само статичен, но и динамичен т.е. в движение. Имам предвид и най-малката му съставна единица наречена човек.Т.е. поява на жива материя. Произлезла от нежива в жива. Докато човек се труди за да произведе ,то в дадения "Тлен" на Лекс има не само "тлен", а ,бих нарекла, прероден тлен,т.е. преродена материя,която става с едно изговаряне жива. Бог каза и стана.Включен е друг източник, не само неудошевена материя, а това предполага,че вселената не е само статична,но и динамична. Това доказва,че животът не свършва с нашата смърт на тялото, а продължава, но зависи в коя дума ще се мултиплицираме ,в живот или смърт, в тлен или в живот.Успешни размисли през дадения ни днешен ден. А в точката на зачатие има и друга съставка- "ДА БЪДЕ", която допълва и не се слива с материята и която принадлежи на Бог. Да вземем за пример нашето наричане за дадените вируси. Добре,че в нас няма "Да бъде" за да не се самоунищожим. Ние сме жива материя по милост Божия, но до определени граници на живот и каквото можем да творим е разчетено, за да не се самоунищожим в незнанието си. Имаме свободна воля до нивото на нашето добро.За това ,когато искаме в молитва казваме,но не моята воля да бъде Господи, а твоята.
цитирай
5. lexparsy - Много са интересни твоите разсъждения Тони,
09.03.2020 11:47
което показва, че постингът ти е плод на размисъл, а не преписване;)
   Усмихнах се, че ако имаме маса за дебат и с Мисана, и с други, дълго ще се изслушваме... ;)
   Осъзнавам, че е много трудно да изложиш кратко Теза, без да споменеш грешна дума, за която някой да се хване и да промени контекста...А първото е, че не съм против Науката, а против изопачаването и... Но ще опитам...
   Основна научна демагогия е принуждаването ни да измерваме Света ни в координатна система с спрямо Нулата, която ни е внушена като нищо Покой, липса на движение, но и опорна точка даже... Но нека се огледаме..., дали понятието Нула съществува, и дали не е също толкова енигматично колкото и Безкрайността?
   Ако продължим да се взираме, ще отбележим, че понятието Единица е мярката, с която даже и спрели от движение, измерваме Света ни. ( както спрямо Аз, отношението ни ;)   И осъзнаваме, че съизмерването ни спрямо Нула и Безкрайност определя възприятията и способността ни да опознаваме!
   Да пробваме..., да направим преместване спрямо двете "енигми" , но пак да си останем Единица! Записваме го като X - 1/X = 1. Ха! Заключението на решението май е "златното сечение", което не е нужно да смятаме в редицата на Фибоначи, а си е корен от 5 минус едно делено на 2... :-)
   А хармоничното ни (Божествено) движение, не се описва с (гениални) уравнения (и Теории за Всичко), докато дефинираме Закони, закотвени в нищото на Нулата.  То май се състои от ПРИНЦИП от последователни хармонични премествания (съсизмервания), спрямо мярката Единица, която също е в движение...
   Като споменах Закони и Принципи, това е другото "научно" заблуждение, което ни е наложено!  Че Светът се обяснява със Закони дефиниращи го спрян от движение!
Цитирам една прочетена мисъл в контекста - "Нито една хипотеза — с изключение на съществуването на Всемогъщия Творец — не бива да се приема аксиоматично“
   Защото Мирозданието взима решения, а и се обяснява, чрез Принципи, които...
Уффф, изморих се, май и тебе..  ;) но се сетих че за Принципите се опитах да разсъждавам в постинга си от 06.02.2020 - "Решение на Проблема".
   Бвгам по задачи... , а на тебе пожелавам успешна и ползотворна и разсадителна  седмица Тони
цитирай
6. mihala - Поздрав,
09.03.2020 13:09
Много ми е интересно въпреки,че не съм математик. От някои посочени мисли, изглежда,че ще стигна до някои мои заключения,че земята е съчетание от различни геометрични фигури, които изменят и допълват нейното функционално развитие и мисля,че само математиката няма да е в състояние да ни убеди за формата на земята и нейната функция за правилното ни съществуване. Дали не поставихме началото на научния кръжок в блог.бг. Хахаха Успешен ден с нови изводи... и наблюдения.
цитирай
7. lexparsy - Ех Тони, усмихвам се без да се подигравам ;)
09.03.2020 15:09
mihala написа:
Много ми е интересно въпреки,че не съм математик. От някои посочени мисли, изглежда,че ще стигна до някои мои заключения,че земята е съчетание от различни геометрични фигури, които изменят и допълват нейното функционално развитие и мисля,че само математиката няма да е в състояние да ни убеди за формата на земята и нейната функция за правилното ни съществуване. Дали не поставихме началото на научния кръжок в блог.бг. Хахаха Успешен ден с нови изводи... и наблюдения.

За какъв кръжок говориш като Платон преди хилядолетия е видял Земята като Жива кристална структура с преплетени Платонови тела. А на повърхността и енергията влиза и излиза през икоса и дедакоедър..., разбити и на по-малки триъгълници които определят и равните отстояния от... сещаш се, сама... А и диалозите, а и тези не мъдри мислители, изгорени ме само Александрийската библиотека но и с опорочаванв на на херметичните знания не ще си припомням с научни кръжоци...!
А даже чрез съзерцание на природата и даже и животните знаят неща които ние тепърва гадаем Вместо да си спомним...
А за вселените и паралелните им във времената и пространствата може да се шашнеш какво винаги Знаещите са знаели, а на нас са ни забранили даже да питаме...

Прости за грешките но диктувам на телефона и не смогвам да поправя... :-)))
Лекс
цитирай
8. mihala - Здравей,
09.03.2020 15:53
Хихихи а аз си помислих,че съм открила,че водата е мокра. Е, все пак, дали успях да те развеселя?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653774
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив