Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2020 12:06 - не човек а желязо
Автор: mihala Категория: Хоби   
Прочетен: 1270 Коментари: 11 Гласове:
1

Последна промяна: 04.09.2020 06:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НЕ ЧОВЕК, А ЖЕЛЯЗО

Мнозина ще се опълчат на моето писание.Ще казват, а къде е свободната воля, равенството, братство и т.н.Ще започна с това,че не приемам равенството между половете за Божия даденост, за което ще се обоснова. В начало Бог създаде човек - мъж, след което от неговото ребро направи жената. Това е основата за неравенство между мъжа и жената. Бог създаде мъжа от кал и вдъхна в него жизнено дихание. Никъде не се казва, че Бог е вдъхнал на жената жизнено дихание. Тя приема това от мъжа,защото двамата стават една плът чрез детеродството.В начало земята беше пуста и неустроена. Това говори за първоначално владееща пустота на земята. Това чувство е завладявало и Бог. Това Го навежда на мисълта да направи човек, който да облагороди тази пуста земя.Тук се проявява Божията мъдрост. Бог е видял,че Човек също е чувствувал тази пустота/понеже е създаден по Божие подобие/ и Бог създава жената, с функция на другар на мъжа, за да не живее той в пустота /самота/. Функцията на жената не е да владее и командва, а да е другар на човека- мъж, за да не е самотен.
Тя не може да заема водеща функция в обществото,защото не е създадена за това. Но в днешно време мъжът се измени и започна да ражда, а жената да командва, което води до извращение на пъроначалното предназначение. Жената не е човек, а другар и жена, а мъжът не е жена, а човек и мъж. Мъжът да е човек е Божие предназначение, което НЕ ТРЯБВА да е, както е казал поетът "Не човек, а желязо...". В този израз е заменена човешката същност на мъжа с безчувствен метал. Дали това не е показателно за изменение на първоначалното предначначение на индивида на създаденото от Бог.
Жената е жена - другар, а мъжът е човек и не трябва да върши женските детеродни функции и предназначения. Казано е,че жената не трябва да проповядва, не защото не може да научи Словото, а това, че не е достатъчно усъвършенствувано вместилище за Святия Дух,който Бог не И е вдъхнал, за да стане жива душа. Тя е мръсна, защото има последващи детеродни функции. Чрез сливане в едно тяло с мъжа, тя приема и неговото освещение. Затова трябва да има един брак и едно освещение.Това не означава,че жената е по-нисше създание, а това,че нейното предназначение в кръговрата на живота е друго- на другар и помощник, а не на лидер. А мъжът не е създаден за доменна пещ, а за човек и човешки чувства, с което да оформя едно цяло тяло с жената, което в отвъдния свят ще бъде за Бог едно цяло.
11:58 03.09.2020 г.






Тагове:   вяра 020,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - Помощник
03.09.2020 12:20
Това означава жената, Ева.
В новия завет мъжът и жената вече са равни. Единствената разлика е, че само мъжът може да застане на олтаря да проповядва. Галатяните казва: няма мъж, няма жена.
И още нещо: последният пророк, такъв, какъвто не се е раждал от Йон кръстител досега е жена. Словото, което публикувам в блога си е дадено чрез жена.
цитирай
2. anonimen65 - taka e vnovite religii a kak e v starite
03.09.2020 12:34
kadeto Bog e ot jenski rod
цитирай
3. mihala - Здравей, elizabethborislavova ,
03.09.2020 12:48
Постарала съм се да дам първоначалното предназначение на мъж и жена. В процес на време се е изменяло положително и отрицателно. Всеки как го приема там ще се отзове.Това се отнася и до навлизащия антихрист.
Не е ясно и дали Дева Мария се е явила на хатимските дечица, но мнозина им вярват, а други не.Та това е много относително- едни вярват, а други не.
цитирай
4. mihala - Здравей,anonimen65,
03.09.2020 12:50
Който познава квантовата физика ще каже същото.В началото в Бог е било всичко и Словото, а след това Бог създава.
цитирай
5. mihala - Отговор на минусът,
03.09.2020 15:01
От уважение членувах минус, а той/тя/ не ме удостои да напише защо? Или е от заядливост или просто ей така. хахаха
цитирай
6. morskipesni - Решава ВИНАГИ мъжът, след СЪВЕТ със жената.
03.09.2020 16:34
Ръководи, планира, плаща мъжът. Нещо неясно?
цитирай
7. elizabethborislavova - Не е въпросът само дали някой вярва или не
03.09.2020 16:41
Темата е интересна. Пред Бога мъжът и жената са равни. Имат обаче различни роли. Това, че единият е главата не значи, че шията е безгласна. Тялото е едно.
mihala написа:
Постарала съм се да дам първоначалното предназначение на мъж и жена. В процес на време се е изменяло положително и отрицателно. Всеки как го приема там ще се отзове.Това се отнася и до навлизащия антихрист.И магарето в Библията е проговорило, но може ли да се нарече,че е пророк.
Не е ясно и дали Дева Мария се е явила на хатимските дечица, но мнозина им вярват, а други не.Та това е много относително- едни вярват, а други не.

цитирай
8. mihala - Здравей,morskipesni,
03.09.2020 17:11
В този случай мъжът е водещ.Говоря за лидерска роля като краен резултат от дейстието.Бог е предал своето лидерство на мъжа, а не на жената. Тя е калем,който трябва да се присади за да започне да расте, в случая да се изгражда духовно.
цитирай
9. mihala - Здравей,elizabethborislavova,
03.09.2020 17:21
Както децата на родителите не ги разделяме, а за нас са еднакви,така и за Бог ние сме децата. Говоря за различното предназначение на двата пола. Защото измененията в пола е грях пред Бог, както и действията им.Не може жената насилствено да иска от мъжа това,което според него не е правилно, а трябва да се смири и приеме.След това, ако е грешно, ще се прояви.Тогава двамата трябва да корегират грешката. Тука е проблема,че гордостта у жената и ,може би , нейната ученост, трудно може да преглътне и приеме едно погрешно решение. Затова основа за съвместен живот трябва да е отстъпката т.е. смирението у жената. Стига това да не касае нейния живот.
цитирай
10. krumbelosvet - Ох, Михала
03.09.2020 18:34
"Не човек а желязо" е казал агентът-фашист. Според поета. А вие направихте КАПИТАЛНО политическо обобщение, че комунистът не е човек. От това мнение до разстрелването на деца Е ЕДНА КРАЧКА. Недопустимо за дама.
цитирай
11. mihala - Дааааааааааааа, krumbelosvet,
03.09.2020 20:16
С това стихотворение изкарах един изпит, а сега ме заклеймяваш. Правиш един извод,който може да се обобщи и приложи, и за други системи. Металотърсачите са на всякъде. Има комунисти и комунисти, и неверващи и верващи, дали в система или в Бог, но са все същите навсякъде. Едни са човеци, а други са Човеци с голямо Ч. По твоята логика " тихо мъртвият каза" трябва да се тълкува като възкресение, след като мъртвият говори, но не правим разбор на стихотворението, а обсъждаме Божия промисъл за създаване на човешкото същество или си съгласен мъжът да е жена, а жената да е мъж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653893
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив