Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2015 14:53 - за поука и поправление
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.09.2015 15:21


 ПСАЛМИ
ГЛАВА  1

1:1 Блажен оня човек, Който не ходи по съвета на нечестивите, И в пътя на грешните не стои, И в събранието на присмивателите не седи; 1:2 Но се наслаждава в закона на Господа, И в Неговия закон се поучава ден и нощ. 1:3 Ще бъде като дърво посадено при потоци води, Което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко що върши ще благоуспява. 1:4 Не е така с нечестивите; Но те са като плявата, която вятърът отвява. 1:5 Затова, нечестивите няма да устоят в съда, Нито грешните в събора на праведните; 1:6 Защото Господ наблюдава пътя на праведните; А пътят на нечестивите ще бъде погибел.

 ГЛАВА  8

8:1 За първия певец на гетския инструмент. Давидов псалом. Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя; Ти си поставил славата Си над небесата. 8:2 Из устата на младенците и сучещите Укрепил Си сила поради противниците Си, За да накараш да млъкне врагът и отмъстителят. 8:3 Когато гледам Твоите небеса, делото на Твоите пръсти, Луната и звездите, които Ти си отредил, 8:4 Казвам си: Що е човек та да го помниш? Или човешки син та да го посещаваш? 8:5 А Ти си го направил само малко по-долен от ангелите {Или: Божеството.}, И със слава и чест си го увенчал. 8:6 Поставил си го господар над делата на ръцете Си; Всичко си подчинил под нозете му, 8:7 Всичките овце и говеда, Още и животните на полето, 8:8 Въздушните птици, морските риби, И всичко що минава през морските пътища. 8:9 Иеова, Господи наш, Колко е превъзходно Твоето име по цялата земя!

                              ГЛАВА  15

15:1 (По слав. 14). Давидов псалом. Господи, кой ще обитава в Твоя шатър? Кой ще живее в Твоя свет хълм? 15:2 Оня, който ходи незлобливо, който върши правда, И който говори истина от сърцето си; 15:3 Който не одумва с езика си, Нито струва зло на приятеля си, Нито приема да хвърли укор против ближния си, 15:4 Пред чиито очи е презрян безчестният; Но той почита ония, които се боят от Господа; Който, ако и да се е клел за своя повреда не се отмята; 15:5 Който не дава парите си с лихва, Нито приема подкуп против невинния. Който прави това няма да се поклати до века.


Тагове:   псалми,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1664623
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив