Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 02:29 - ново летоброене
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 734 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2015 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 БИТИЕ
1:1 В начало Бог създаде небето и земята. 1:2 А земята беше пуста и неустроена;  и тъмнина покриваше бездната;  и Божият Дух се носеше над водата. 1:3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. 1:4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. ___ Земята е тъмна бездна, пуста и неустроена. Тъмнината като пелена е покривала земята-като друга съставна част на вселената. Над нея е вода, над която се е носел Божият Дух. Божият Дух казал над водата- да бъде светлина и станала светлина. Има взаимодействие между Божият Дух и водата, което е носител на светлина. И Бог раздели светлина от тъмнина.Говори за цялостно разделяне на светлина от тъмнина. Създадена е предпоставка за изхвърляне на тъмнината от светлите Божии селения. Намерена е земя,която трябва да се устрои за нов живот т.е. създаване на нова вселена.
Да разгледаме Бог Исус Христос. В Него има светлина и тъмнина защото има Божествена и човешка същност. В него има светла и тъмна страна. Той се възнася при Бог Отец с цялата своя същност. Или като заключение- Той е ядрото за образуване на нова вселена.Затова говори:"който вярва в мене ще има вечен живот". Син ,който изпълнява волята на Отец и който вярва в Него ще участва в състава на новата вселена , а останалите ще останат в черната пелена на старата земя. Започнало е ново летоброене за изменение във вселената с раждането на Исус Христос.@ 30.10.2015 г.


Тагове:   библ,   прочетен днес 231,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ekzoter - mihala
30.10.2015 07:57
Моля прочетете моето мнение по тези въпроси и коментирайте.

Автор: ekzoter Категория: Други
цитирай
2. mihala - Моля прочетете моето мнение по тези ...
30.10.2015 08:38
ekzoter написа:
Моля прочетете моето мнение по тези въпроси и коментирайте.

Автор: ekzoter Категория: Други

Това не е мое мнение, а дадено ми от Духа. Исус Христос и Отец едно са и не може да се отделя Син от Отец.Без Божия Свят Дух тълкувание не бива. Бог да Ви благослови и свято да ви осветли в истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1660677
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив