Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2016 09:56 - Библия
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1136 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 10.03.2016 10:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СВЕТОТО  ЕВАНГЕЛИЕ ОТ МАТЕЯ- Нов Завет
27:50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. 27:51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха, 27:52 гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, 27:53 (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). 27:54 А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога.

image клик върху картата

ДАНАИЛ - Стар Завет 

ГЛАВА  7

7:1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 7:2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 7:3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг. 7:4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като  човек, и даде му се човешко сърце. 7:5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо. 7:6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт. 7:7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога. 7:8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно. 7:9 Гледах догдето се положиха престоли, и Старият по дни седна, чието облекло беше бяло като сняг, и космите на главата Му като чиста вълна, престолът Му - огнени пламъци, и колелата Му пламенен огън. 7:10 Огнена река излизаше и течеше пред Него; милион служители Му слугуваха, и милиарди по милиарди стояха пред Него; съдилището се откри, и книгите се отвориха.
ДАНАИЛ 7:2 четирите небесни ветрища избухнаха върху  голямото море. ГОЛЯМОТО МОРЕ Е СРЕДИЗЕМНО МОРЕ. 7:3 четири големи зверове възлязоха из морето -ЛЪВ С ОРЛОВИ КРИЛА -МЕЧКА С ТРИ РЕБРА МЕЖДУ ЗЪБИТЕ - ИЗЯЖ МНОГО МЕСО -ЛЕОПАРД С ЧЕТРИ ПТИЧИ КРИЛА И ЧЕТРИ ГЛАВИ-ДАДЕ МУ СЕ ВЛАСТ -ЧЕТВЪРТИ ЗВЯР С ЖЕЛЕЗНИ ЗЪБИ С ДЕСЕТ РОГА. МАЛЪК РОГ С ЧОВЕШКИ ОЧИ И УСТА КОЯТО ГОВОРИ НАДМЕННО 7:9 Гледах догдето се положиха престоли, и Старият по дни седна ;съдилището се откри, и книгите се отвориха.   7:11 Тогава погледнах по причина на гласа на  надменните думи, които рогът изговаряше; гледах догдето звярът биде убит, и тялото му погубено и предадено да се изгори с огън. 7:12 А колкото за другите зверове, тяхното владичество биде отнето; животът им, обаче, се продължи до време и година. 7:13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него. 7:14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се  разруши. 7:15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха. 7:16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща. 7:17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята. 7:18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове. 7:19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, - 7:20 и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си. 7:21 Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях, 7:22 докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството. 7:23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.
ОТКРОВЕНИЕ НА ЙОАН- Нов Завет

13:1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. 13:2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт. 13:3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; 13:4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него? 13:5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца. 13:6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. 13:7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ. 13:8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне. 13:9 Ако има човек ухо нека слуша.
ДАНАИЛ 7:24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе./предстои /  7:25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. 7:26 Но когато съдилището ще заседава, ще му  отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край. 7:27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват. 7:28 Тук е краят на това нещо. Колкото за мене, Даниила, размишленията ми ме смущават много, и изгледът на лицето ми се измени; но запазих това нещо в сърцето си.

youtu.be/QojKb-VKGzs световните религии


Тагове:   2016,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - в интересни времена живеем, както казват китайците..
09.03.2016 08:13
но,дали ще ги преживеем последните дни
на гняв, плач и скърцане със зъби?
цитирай
2. mihala - но, дали ще ги преживеем последните ...
09.03.2016 09:35
milady написа:
но,дали ще ги преживеем последните дни
на гняв, плач и скърцане със зъби?

Поздрав. Сигурно ще ни е необходим по-голям процент вяра.
цитирай
3. lastinline - ...
14.03.2016 10:20
ще ги преодолеем с Божията сила
писано е,че Божиите хора ще вършат подвизи с вярата си през тези времена
цитирай
4. mihala - ще ги преодолеем с Божията сила ...
14.03.2016 11:14
lastinline написа:
ще ги преодолеем с Божията сила
писано е,че Божиите хора ще вършат подвизи с вярата си през тези времена

7:27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния,
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653935
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив