Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2016 14:40 - Библията - показалец за развитие
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.06.2016 17:46


  БИТИЕ
1:1 В начало Бог създаде небето и земята. 1:2 А земята беше пуста и неустроена;  и тъмнина покриваше бездната;  и Божият Дух се носеше над водата. 1:3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. 1:4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.
Земята е тъмна бездна, пуста и неустроена. Тъмнината като пелена е покривала земята, която е друга съставна част на вселената. Над нея е вода, над която се е носел Божият Дух. Божият Дух казал над водата- да бъде светлина и станала светлина. Има взаимодействие между Божият Дух и водата, което е носител на светлина. И Бог раздели светлина от тъмнина.Говори за цялостно разделяне на светлина от тъмнина. Създадена е предпоставка за изхвърляне на тъмнината от светлите Божии селения. Намерена е земя,която трябва да се устрои за нов живот т.е. създаване на нова вселена.
Да разгледаме Бог Исус Христос. В Него има светлина и тъмнина защото има Божествена и човешка същност. Той се възнася при Бог Отец с цялата своя същност. Или като заключение- Той е ядрото за образуване на нова вселена. Затова говори:"който вярва в мене ще има вечен живот". Син , който изпълнява волята на Отец и който вярва в Него, ще участва в състава на новата вселена , а останалите ще останат в черната пелена на старата земя. Започнало е ново летоброене за изменение във вселената с раждането на Исус Христос.

@
30.10.2015 г. 

P.S. За пояснение към 10.06.2016г доказателство за Божествената същност на Исус Христос : Нов Завет-Св.ев. Йоан гл.19 стих34- 
19:34 Обаче, един от войниците прободе с копие ребрата Му; и веднага изтече кръв и вода. 

Притчи Соломонови гл.4 ст.23- 4:23 Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, Защото от него са изворите на живота.

www.youtube.com/watch




Тагове:   библ,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653562
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив