Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2016 10:14 - Емигрантка
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1680 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 09.09.2016 12:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
ЕМИГРАНТКА

Тя беше вече една от модните икони. Светлините на прожекторите продължаваха да събуждат в нея прежните чувства. Стоеше пред обектива и играеше. Да, вече играеше със собствената си особа.  Погледна отражението в огледалото и не можа да повярва. Тя ли беше това? Посърналия поглед, леко хлътналите скули, които умело прикриваше с фон дьо тен, бяха нейните издайници. -Стоп!- извикаха зад камерата и всички спряха. Денят беше завършил. Един от многото напрегнати дни, бележещи за нея края на едно начало.  Малката нимфа, както я наричаха, надена ленената си дреха.Тази, която майка И беше дала на изпроводяк.  Мални, както самата тя се наричаше, все още не се беше отърсила от спомените.  Златисто-червените И къдрици се спускаха по раменете, като разбушували се морски вълни.  Но ето, че трябваше отново да започне поредния спектакъл. Уличните фенери примигваха и осветяваха кръга от нейния свят. Мислеше си, че я поздравяват, за да прикрие страха. Студената нощ в този непознат град я обгръщаше със своята непредсказуемост.
Така 
започнаха, една след друга, нощите да се нижат. А тя играеше и играеше,претръпнала в новата си роля, на своя непокълнал живот.

 8.9.2016 г.
*
 * *

В мига на своята утробност, пречупена от спомени незрими, останала в безбрежността самотна на дните позабравени, но истинни в един живот на празници далечни- на чувства племенни и живи, и сърдечни, прекършени от дните нечовечни.     
      image   


Тагове:   016,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. laura - Лелей... колко им е зле на емигрантите и емигрантките...
09.09.2016 21:46
Затова са направили опашка на КПП, за да се върнат обратно...
цитирай
2. iliada3 - Колко познато чувство:(..................
09.09.2016 23:07
"Погледна отражението в огледалото и не можа да повярва. Тя ли беше това? Посърналия поглед, леко хлътналите скули, които умело прикриваше с фон дьо тен, бяха нейните издайници."
цитирай
3. mihala - Затова са направили опашка на КПП, ...
10.09.2016 08:29
laura написа:
Затова са направили опашка на КПП, за да се върнат обратно...

Има различни виждания за съдбата на тези хора, но във всички случаи е кошмарно да изоставиш собствения си дом и привички, особено за възрастни.
цитирай
4. mihala - "Погледна отражението в о...
10.09.2016 08:30
iliada3 написа:
"Погледна отражението в огледалото и не можа да повярва. Тя ли беше това? Посърналия поглед, леко хлътналите скули, които умело прикриваше с фон дьо тен, бяха нейните издайници."

Животът оставя своя отпечатък, дори и да е много хубав.Поздрав
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653338
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив