Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 11:07 - Протест
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 920 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 30.11.2016 04:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



image



 ПРОТЕСТИРАМ

Да съм част от този народ,който издигна чалгата като култура на нацията.


Да съм част от тази гилдия, която издига в култ констатацията, манипулацията и
всичките им производни, като лице на културната нация.

Не желая да съм част от клюкарското развитие на забавените възприятия на дадени индивиди, по случайност приели постове за облагодетелстване.


ТОВА НЕ Е РЕФЕРЕНДУМ,НО КОЙТО ЖЕЛАЕ
МОЖЕ ДА СЕ ПОДПИШЕ С КЛИК СРЕЩУ ЗАГИВАЩИТЕ
КУЛТУРНИ ИЗКОННИ ЦЕННОСТИ...




Тагове:   протест,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - Хубаво протестираш ти, но... КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА
28.11.2016 12:18
ИЗБОРИТЕ

Горд съм, че никога не съм избирал никой!

Анархо-комунистката Емма Голдман е заявила:

„Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!”

А алкохолика Чърчхилл е казал/написал:

„Най-сериозния довод срещу демокрацията е 5-минутен разговор със средностатистическия избирател!”

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!
цитирай
2. germantiger - 2
28.11.2016 12:19
Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
3. mihala - В един дом, когато няма разбират...
28.11.2016 12:48
В един дом, когато няма разбирателство ,той се разпада.Същото е и за страната, в която не се чува гласът на разума, а на алчността и завистта. Написах поста, та дано измия собствената си съвест.Спрях да ходя на театър от когато гледах" Дванадесета нощ" в тресящите се на сцената слаби актьори.Наричам ги слаби,след като са приели да играят секс в класика. А за жалост страната ни е в упадък.Критерият е нисък според водещия, за да няма по-добри.
цитирай
4. germantiger - ...
28.11.2016 12:59
Не съм посещавал театър от средношколските си години и това при положение, че чета великата вековна литература на германски, английски и руски език, вкл. преводи в моя блог. Отсъствах и 11 години от бг.

Тази зима обаче мисля да посетя поне 2 пъти театър, опера веднъж също, дано да не реагирам като теб?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1654044
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив