Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2019 12:23 - душата и тялото на човек в различните религии
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 622 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 02.06.2019 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДАЛИ Е ТАКА ???...

  Ако се замислим и прочетем ,и останалите предложени материали ,ще разберем къде сме. За всеки човек това е индивидуално определение, но и степен на духовно развитие.Интересно е действието на душата при кремация. Едно е действието при погребан човек в отвъдното, а друго е при кремиран. При единия няма чувства, но при другия остават чувства. Тогава един и същ ли е живота след смъртта или вселенската наука все ни задава въпроси, ако се замислим. "Не се грижете за утрешния ден той сам ще се погрижи за себеси "- библ.

https://dariknews.bg/novini/komentar/kakvo-stava-s-dushata-i-s-tqloto-na-choveka-sled-smyrtta-1574549

Вижте още:

Животът след смъртта продължава 3 минути

Какво се случва с душата след смъртта?

imageТайните на задгробния живот

200-годишен мумифициран монах е "все още жив"






Тагове:   душата 019,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mihala - Според мене тялото може да бъде о...
31.05.2019 23:28
lexparsy написа:
Според мене тялото може да бъде обект на религия, за разлика от Душата.
Защо ли? Ами Душата се нуждае от себе-опознаване в и чрез тялото, а религията изисква от нея сляпа Вяра, и ритуални канони за спазване.
А тайна за нас от религията е че Душата е безсмъртна!
Различните погребални ритуали на тялото са показателни в различните култури и религии.
Вижте... в Християнството, (наследило каноните и на юдаизма,) е прието тялото да се погребва. Може би с егоистичната цел, да се запази обиталището на Духа (не Душата) на човека, за почитание...
В Индия, и много други култури безцеремонно го изгарят, за да намери Духа на Душата покой за Път.
И... това, от което ние се скандализираме (християнски), в „религии“, наследени от древния Зороастризъм, а и до днес в Тибет, тялото се оставя на Зверовете, или на Природата (даже в Тибет го разчленяват за улеснение)... Интересно че и американските индианци правят нещо подобно...
Благодаря за размислянето Михала! :-)


Все още не е ясно душата самостоятелна ли е или е движещ орган на духовното ни тяло. И все пак християнството е най-напреднало в познанието за съществуването след смъртта.
цитирай
2. mihala - Не проповядвам. . . само помисли. . . ...
01.06.2019 20:10
lexparsy написа:
Не проповядвам... само помисли...
mihala написа:

...
Все още не е ясно душата самостоятелна ли е или е движещ орган на духовното ни тяло. И все пак християнството е най-напреднало в познанието за съществуването след смъртта.

Не е ли Душата частица от Божията творческа и Вечна същност, низвергната в капана на Разрушителната такава затворена в капана на тленните И проявления?
Християнството е единствената съвременна монотеична религия, която има антипод – Сатанизма. Но То е наследник не на Христовата Вяра и Учение, а е превърнато в доктрина около 300 години след Христос. А причината е, че в основата Му са древни прагматични гностични философии като Манихейството, което е дуалистично...
А за Душата... не ти ли се струва СТРАННО, че ‚християнството“ много удобно ни мята Душата в неизбежните Рай или Ад след смъртта... И КРАЙ!
Лелеййй бОЖЕ, ами трябва да изпълняваме всичко, което са ни казали безпрекословно!!! Даже да избиваме две хилядолетия милиони „еретици“ и „езичници“ в името на... Няма да му казвам името...

Добре,че можем да мислим.Ако е така ,както казваш,че душата е създадена от Бог, тогава е част от Святия Дух, -третото лице на Бог и е част от духовното ни тяло, а Християнството е дадено на името на Христос Спасителя. Още първите последователи на Христос са се наричали Християни. В Дамаск - Сирия тачат местата, където е проповядвано Новото учение на Господ Исус Христос. В много от житията на светиите се дават опитни пояснения, които са влезли и в нашите тълкувания на библията. Тези които не я разбират могат да се консултират с тях, защото сега сме във време, когато действува духът на антихриста т.е. тези които не вярват в Исус Христос. Във филма за апокалипсис Йоан -любимият ученик на Исус се нарича християнин и неговите сподвижници също.Избиването не е в основите на християнството.Учението на Исус е любов към Отец и ближния, но ние сме в плът и всички сме съгрешили, а покаянието в Христовото име ни избавя от греха. Последните ще бъдат първи -библ.

https://www.youtube/watch?v=ay4Y2PrJsbg
цитирай
3. mihala - Благодаря,
01.06.2019 23:11
"Милост искам, а не жертви", но това може само Бог да каже. Успех.
цитирай
4. mihala - Милост искам,
02.06.2019 10:39
а не жертви" Призив от Бог към човеците да бъдат милостиви,защото жертвите са дело на ненавист и омраза,а това не е Божествената истина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1660139
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив