Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2019 12:42 - кой какъв е
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2019 13:39


"Мрежата от социални услуги в общността за подкрепа на уязвимите групи се развива последователно. С финансиране от държавния бюджет към м. май 2019 г. се предоставят 551 социални услуги в общността с възможност за подкрепа и резидентна грижа на 10 172 пълнолетни лица от уязвими групи, включително на хора с интелектуални затруднения и психични разстройства (дневни центрове, центрове за социална рехабилитация и интеграция, защитени, наблюдавани и преходни жилища, центрове за настаняване от семеен тип и др.)."

https://frognews.bg/novini/zakrivat-domovete-hora-psihichni-razstroistva-2035.html

До 2035 година къде ще се подвизават психично болните??? Ще се пренасочват ли в съществуващи учреждения или ще се изграждат нови, или нови места за паркиране?

Закриват се социални заведения, а се умножава социалната администрация. В бъдеще тя ли ще облужва скитащите из улиците болни безпризорни. Каква ще е ролята на съдебната система и на полицията при извършени закононарушения от болни безпризорни -безконтролни. Може ли да разчитат оставащите българи с нарушена психика на адекватни грижи от страна на държавата ? Дали хаосът т.е. от краката за главата в системата няма да е унищожителен за неосъзнаващите своето съществуване? Кой ще ги поставя да просят и дали ще съумеят да изпълняват тази си функция като необходими личности. Психотерапевти ли ще щъкат по улиците за да ги пренасочват и усмиряват?Това са въпроси, за които не всеки иска да се замисля, а има още много подобни.Та уточнете ги,господа !!!


Тагове:   психични 019,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1663106
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив