Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2020 18:14 - има ли живот след смъртта
Автор: mihala Категория: Музика   
Прочетен: 792 Коментари: 10 Гласове:
3

Последна промяна: 27.10.2020 10:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Колко октави има? Може ли да се ограничи вселенската музика, както и вярата в Бог.

 https://www.youtube.com/watch?v=BJnN1z0AD3A





Тагове:   вяра 020,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - няма живот след смъртта
26.10.2020 21:59
След смъртта душата чака мигът на първото възкресение на праведните. Никой не отива в рая или в ада. А живот в нетление има навсякъде извън земята, в това число на останалите планети. Това е раят, там е раят.
цитирай
2. mihala - Здравей,elizabethborislavova
27.10.2020 08:55
При нас смок е покрил наоколо, но важно е да е светло на душата. Според Библията
и пророчеството на Йоан Богослов има възкресение и праведните ще се намерят там,
където им е определено след съда Христов т.е. на Светата Троица. Но ще бъде на всеки според вярата му . Да държим светилниците си запалени т.е буден да ни е Святия Дух.
Хубав ден ти желая.
цитирай
3. elizabethborislavova - Абсолютно точно казано
27.10.2020 09:07
Хубав ден и на теб. Аз ти писах, защото доста християни падат в спиритизъм, като казват, че веднага, без съд отивали някъде.
цитирай
4. mihala - Благодаря,
27.10.2020 11:03
всички ще умрат, а след това настава съд.Писано е,че и умрелите ще възкръснат.
цитирай
5. kossef - "....мъртвите ще възкръснат първом...
27.10.2020 16:47
а после ние живите след тях ще бъдем грабнати на облаци и така винаги с Господа ще бъдем..."
Няма никаква категоричност за "тленно" или "нетленно", т.е. възкресение /само/ на душата. Възкресението, в което вярваме /не вярваме/ е тайнство. Не "подлежи" на земна логика и доводи за/против... Не е хубаво да се определя, конкретизира, най-малко да се спекулира с Него... Т.е. нека бъдем внимателни в "употребата" на Небесното. Което, каквото предстои - ще бъде. Не по наша, човешка воля... И "Да не изкушаваме Господа Бога нашего" - като си припомним ответа на изкушавания Христос. Поздрави.
цитирай
6. mihala - Здравей,
27.10.2020 20:25
Да ,има поредност във възкресенията. Който не вярва във възкресението той не е християнин, защото не вярва във възкресението на Господ Исус Христос.На третия ден Бог възкреси Лазар. Едни ще възкръснат за живот, а други за осъждение.Та кой както иска да тълкува е за него си.Една комета и всички сме се озовали в друг свят.Не разбрах какво искаш да кажеш с изкушаване и каква е връзката с възкресението.
цитирай
7. kossef - Тълкуването на библейските ...
28.10.2020 10:22
текстове е "сложна работа". Като "придобиването на дар" тълкуване и "не е лъжица за всяка уста". Като пример бих посочил самораздробяването на Християнство и отвратителното състезание кой е по-по-най, кой е по-представител-тълкувател на Словото, устно, подчертавам, предадено от Спасителя. Който не напразно отвръща в разказа за изкушаването Му след поста Му в пустинята. "Хвърли се долу, казано е, че ангели ще те понесат и ще сторят така, че да не препънеш ногата си о някой камък". Ответът е: "Казано е - да не изкушаваме Господа Бога нашего"... В заключение ще споделя връзката: Говорейки, разсъждавайки за възкресението, въобще за Небесното от Словото, да не си въобразяваме, че ангели ни носят и ще направят така, че да не се препъваме о камък... Разбира се, всеки от библейските текстове "може" да въведе в изкушения. Ето - разделените християни... И /твърде/ много още... Бих се радвал, ако не приемеш тук писаното като обида. Жива и здрава бъди! С уважение.
цитирай
8. mihala - Здравей,kossef,
28.10.2020 13:31
Благодаря ти,че ми отваряш очите. Да, тълкуването не е за всяка уста лъжица, защото от това,което излиза през нея ще бъдеш съден. Не това ,което влиза в нея е мръсно, а това ,което излиза от нея. Сигурно си запознат по-добре със Словото от мен. Това изкушение в пустинята защо е допуснато от Бог Отец ? Отец не е ли знаел какъв е Сина му, та допуска Сатана да го изпитва. А какво ли означава това,че в последно време мнозина ще пророкуват, ще сънуват сънища и ще ги тълкуват,ще имат откровения.Даже в Словото се казва,че и младенците няма да са далеч от това.
Има ли разлика между Стар и Нов завет? Библията е бездна за изследване.Лек ден и още веднаж ти благодаря. Библията не е обикновена книга, а книга за живот и то живот вечен.Човек трябва да се замисли за това.
цитирай
9. kossef - Отново те приветствам...
28.10.2020 21:00
Да те благослови Бог Господ... в Пътя. Сидхарта ставал Буда, когато се съмнявал... Ако се отдалечиш от противоречивостта Да-Не, са споделяли аскети - идват, /вероятно не пълни, бел. моя/ ответи доста резлични от отговорите получавани в "светска" позиция, в "реалния" свят. Надявам се, разчиташ кавичките, не те подценявам... Не сме безгрешни, а това води и до съответни спънки към Истината. Та било и в осъзнато състояние на "духовен екстаз'' по-честно е спрямо Великата и Непостижима Истина - Бог Господ, да не изпадаме в изкушения спрямо Нея-Него за категорично съчетаване. Вярваме, защото не би могло да сме категорични, а истински отдадените във Вярата си не заобикалят току така съмнението да не изпаднат в суеверие, в ерес. А въпросът ерес е многовековен и все още непреодолян, да речем, от християните. Виж колко още ожесточено спорят, разединени. Споделям ти моето, неизбежно субективно, верою. Вярвам, без да се опитвам да натрапвам вярата си, освен ако ме запитат, поискат съвет като ме приемат за /духовен/ наставник, вярвам, съзнавайки невъзможността да дам ОПРЕДЕЛЕНИЕ за неизказуемия, непостижим Бог Господ съгласно "аналитичната земна" логика и не страдам от това. Безпокои ме суеверието, затова не отминавам търсещото усъвършенстващо съмнение, опитвайки да не богохулствам. И най голямата ми радост и спокойствие във вярата ми е дълбокото ми убеждение, че след като не можем по категоричен /земен/ начин да докажем съществуването Му, то ако не съществуваше, то непременно щеше да бъде измислен, защото за по-голяма част от хората е земно доказано колко хубаво би било всички хора да заживеят, като че има Бог Господ. Ето как, според мен, моята вяра, априори възможността "да си измислим Бога", доказва съществуването Му. Ще припомня и широко известната "религиозна аксиома", Бог е Дух. Не е материя, която да опипаш, видиш... вкусиш. По иначе догматично изразено - Бог Отец, Бог Син, Бог Дух Свети, спрямо християните... Но да не прекалявам. Жива и здрава да си.
цитирай
10. mihala - Здравей,
29.10.2020 14:27
Писано е / библ/ -Блажени са тези, които без да са видяли са познали Бога.Послушанията, които изпълняват монасите е усъвършенствуване на плътта за достигане на Духовното усъвършенствуване и откровение. Това е учението на Исус Христос, за изпращане на Святия Дух в сърцата ни.Освобождение на плътта от всички светски заблуди. Мнозина учени са достигали до Бог в края на земния си път, защото тяхното откритие не е могло да се увенчае с успех без Божествената намеса. Благодаря ти,че се отзоваваш не питанията ми.Успешен ден и Благодатта Божия да те закриля.Амин
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653112
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив