Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2012 10:32 - болест на века
Автор: mihala Категория: Поезия   
Прочетен: 4063 Коментари: 11 Гласове:
7

Последна промяна: 24.01.2012 11:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бях принудена да копирам, тъй-като не можех да коментирам това, което ми беше дадено за тази болест на века. Първоизточника е нашия начин на живот. Всеки човек е две същности-дух и материя и когато развитието на материалното e повече в съзнанието ни, то се изражда в тумори. Затова поддържането на баланс между двете съшности е основа за живот. За да се излекува болен,трябва да започне да развива в себеси духовността- да чете духовни книги/библията/ и да вниква в нейното съдържание. Не е достатъчно да казва аз вярвам и да не изпълнява Божиите повели т.е. трябва да промени своето мислене към добрините и Бог. Вярата в Бог е основа за неговото цялостно изцеление, за което Бог е праведен и истинен да даде това, което искат неговите чада. С благословение за здраве.- mihala


www.vbox7.com/play:6435315b

vbox7.com/play:a36643ac&al=2&vid=6160379

 
Тема Излекувах се от рак в напреднал стадий
Автор ivan4o17 (новак)
Публикувано 19.01.12 16:07
Миналата година по това време бях болен от рак семином. Тогава писах тук, да питам за разни неща. Сега съм съвсем здрав и изобщо не се сещам за лекарства. Започнах да се уча да карам ски.

Нещата станаха горе долу така:
Миналата зима ми откриха злокачествен рак - семином - вече в напреднал стадий. Това беше по моя грешка, защото признаците, че нещо не е наред, бяха още от лятото, а аз цяла есен отлагах да ида на лекар до последния момент - докато започнаха болки и станаха нетърпими. Чак тогава се обадих на един познат уролог и той ме прати веднага да ида в Пирогов - за да не ми казва той лошата новина. После той много ми помогна, защото ми намираше добри обезболяващи.

Лекарите, през които минах в Онкологията в Дървеница, ме питаха, как така съм отлагал толкова време и що за невежество е това. Щях да си мисля, че съм най-големия индианец, обаче разбрах, че имало и по-големи - една лекарка ми каза: "Ти не си най-големия куриоз, чакал си половин година, а тук имаше един със семином, който беше чакал две години".

Отначало лекарите и близките криеха от мен, как точно са нещата и аз си въобразявах, че като мине операцията - и всичко ще е наред. Оперира ме успешно доц. Нейков (д-р Цингилев ми беше лекуващия лекар, а д-р Табаков ме събуди след упойката). След операцията тежките болки изобщо не намаляха. Тогава от моята приятелска компания пратиха един приятел да ми помага след операцията, докато се движа трудно. Той идваше с желание и стоеше по цели нощи и помагаше и на другите в стаята, понеже ни оперираха почти по едно и също време и те също бяха трудно подвижни.

Чак когато ме пратиха на химиотерапия разбрах защо болките не спират. Там лекарката вече ми каза истината - че целия ми корем е пълен с разсейки и туморите са толкова големи, че тя се чудеше на размерите им и как аз не ги напипвам с ръка. (После ми казаха, че те притискали бъбреците и оттам са болките. На кои органи точно са туморите - във всичката разправия така и все пропуснах да питам - знам че звучи глупаво, просто бях ошематен. Доколкото разбрах, съм имал късмет, че са по стените на стомаха и на органите и не е засегнат пряко никой орган, освен лимфните възли над тестисите. Дали е така или са скрили още подробности от мен не знам.)
Химиотерапевтката ми каза, че идвам много късно и отначало въобще не искаше да ме приеме, защото смяташе, че напразно ще заема място на някой, който все още има шансове да се излекува. Сега изобщо не й се сърдя, защото после тя направи много за мен. Тогава разбах, че умирам и направо ми се стори, че виждам черен тунел без никакъв изход. Изпаднах в паника и три-четири дена не можах да спя. И без това бях станал кожа и кости и много малко можех да се храня и това съвсем ме отслаби.
Лекари ми казваха, че оживява, който се вкопчи за живота, а си отива, който се предаде. И аз се вкопчих и по някое време, не знам точно кога, вече бях убеден, че ще оживея.

Получиха се усложнения, заради тръби до бъбреците - сложиха ми ги между бъбреците и пикочния мехур - и стояха над три месеца, минах и през разни други мъки - месец-два с катетър (на два пъти).
Наложи се между курсовете на химиотерапията да лежа два пъти в една градска болница. Нямаше подобрение и решили да ме изпишат, за да не умра при тях. Тогава приятели се обадиха на техен приятел инспектор в Здравното министерство и той отишъл в болницата да се застъпи за мен и така не ме изписаха. Назначиха ми нови лекарства, преливаха ми кръв и накрая ме закрепиха.

Много ме ободриха думите на една позната болна от рак на кръвта, която идваше да ме вижда и да ми дава кураж - че човек не трябва да се предава в никой случай. Лекарите й казвали: "Това което правим ние е половината от лечението, а другата половина е вашата вяра и воля за живот". Самият й пример ми подейства много - тя е една от най-жизнерадостните личности, които съм срещал. Въпреки, че не е в първа младост, ходи с бастун и доживотно е на химиотерапия, тя работи, гледа си семейството и събота и неделя си копае в градина на вилата. Винаги е весела и в добро настроение и като поговори човек с нея се разведрява и той - не знам как го постига.

Понеже се говори, че много хора се излекуват в манастира на Свети Мина покрай София (Обрадовския манастир) - приятели взеха да ме карат дотам с кола сутрин. И с мене също там станаха необикновени неща - чудо - не един път. На отиване едва вървях, правех десет крачки и кляках да си почина, болките се усилваха от ходенето, болеше ме от друсането в колата. А на връщане, в колата по пътя, болките ми изчезваха напълно и не се връщаха половин-един ден. Не се налагаше да ми бият опиати чак до вечерта или до другия ден. Иначе бях почнал да ги взимам два пъти по-начесто отколкото трябва и пак болките само намаляваха, но трудно се издържаха. Цяла зима много пъти ме караха до манастира и всеки път - без изключение - на връщане болките спираха и не се появяваха до вечерта или до другия ден. Тогава разбрахме, защо в манастира не предлагат преспиване - иначе няма да се отърват от болни, които са усетили и направо ще се заселят там :) Ако не беше зима и студ, направо щях да стоя там денонощно, за да не ме боли и нямаше да могат да ме изгонят по никакъв начин :)

На мене химиотерапията ми понасяше по-тежко, отколкото на повечето хора, а и бях много отслабнал. Направо ми се струваше, че ще ме довърши, даже мислех да я спирам, обаче приятелите и близките ме накараха да продължа да ходя.
За да се съвзема от химиотерапията, тръгнах при един лекар, който прави ирисодиагностика и предписва билки и хомеопатични лекове - д-р Ташко Генов - http://www.pansanus.com/bg/index.php?m=profilesbg&q=6%20- - препоръчаха ми го познати и ходих при него доста пъти и досега никога не ме е подвел. Той ме лекуваше от пораженията от химиотерапията и радиацията. Каквото ми каза по ириса - после го установиха и в болниците с изследванията. Той е и първия оператор в България на нов апарат от Австрия, който поставя пълна диагноза, лекува с лъчи и сам предписва билки и лекарства.

Други познати ми препоръчаха - за да мога да издържа химиотерапията - да ходя на озонотерапия в "Центъра по интегративна медицина" в Дружба. Там ми правеха и електромагнитна терапия с един апарат на принципа на "Запер" на Хулда Кларк. Ходих доста пъти и тези неща наистина ми подействаха много добре. Толкова бях омалял, че не можех да си стоя на краката. На отиване взимах такси и със зор стигах от таксито до вратата им. Час-два вливане на озон и електромагнитната терапия ме съживяваха и се прибирах с градския транспорт - вървях почти нормално.

Лекувах се с още много неща, както и всички други - които ги пише и тук из форума.
Намерих лечебни гъби на ниски цени от магазините на д-р Ганчева. Консултирах се с нея по телефона и тя ми каза, кои гъби да взимам за семином. Остана ми навик да пия и чаената гъба комбуча (ако на някой му трябва, мога да дам) и млечната "тибетска" гъба "кефир".
Внесоха ми чак от Ирак арабски билки - намерих един възрастен иракски лечител в София - Сатер. Който иска - мога да му дам телефона на лечителя.

Отначало туморите взеха да се стопяват. Така и не довърших химиотерапията, защото някъде по средата й туморите внезапно изчезнаха. Просто поредните туморни маркери показаха, че рака изобщо го няма и показателите са съвсем в нормата като на здрав човек. Лекарката пак се удиви и в първия момент не вярваше на очите си. После го прие - те са свикнали на всякакви аномалии. Лекарите решиха, че е излишна повече химиотерапия. Доколкото помня изкарах три или четири непълни курса, а по предписание трябваше да са общо шест. След това ме изпратиха за всеки случай на лъчетерапия - такава е системата. Аз вече си знаех, че съм здрав и това е излишно, но ходих най-вече за успокоение на близките. След това пак направих туморни маркери тоя септември и пак показаха очакваното - че нямам рак.

В себе си съм убеден и знам, че това е Божие чудо. И отпреди това бях убеден християнин и това ми помогна най-много да имам воля да живея. Даже не мога да кажа, че след това съм станал повече вярващ от преди това. (Само на попове не вярвам, за мене те са пълни лисици :) )

Това, което на мен много ми помогна - сериозно го мисля - е ходенето в манастира "Св. Мина". Много лечебно място, много хора ходят там да се помолят пред иконата на свети Мина. Чувал съм, че има и много други случаи там на излекувани от рак по чудо - не съм само аз. До там ходят две маршрутки от Лъвов мост - маршрутка 11 ходи до самия манастир и е честа и много удобна (обаче трябва да се уговорите за връщането, защото ако няма хора до манастира, върти преди него), а 46 минава до разклона (за пречиствателната станция) на половин-един километър от манастира. Там е хубаво да се ходи сутрин рано - отварят към 7.30 - на първия който иде, му дават ключове да отключи някой от параклисите там - за здраве.

Приятели ме посъветваха да напиша това и да споделя информация или най-малкото - надежда с другите, които се борят със същото. Също и да дам мейл за връка: ivan4o17@abv.bg ; скайп: ivan4o17

Най-странното е, че една от тях преди мене също беше болна от аналогичен рак, само че женски - един от най-бързо развиващите се, няма точна диагноза за него. Пак по чудо й го намерили навреме (а трудно се откривал) и я оперираха и я спасиха. Тогава аз изобщо не знаех - тя и приятелят й криеха това от всички. Казаха ми едва когато и аз се разболях и решили, че в нашата компания се повтаря за втори път някакъв кошмар.

Особено е и това, че всички мои познати, с които заедно лежахме в Онкологията, също се оправиха - и по-късно някои поддържахме връзка - и поне аз не видях случай някой да не е оживял (от тези, които аз срещах).

Ако някой се съмнява, че това е някаква агитация, мога да си сканирам епикризите и да ги дам.

Пожелавам успехи, здраве и живот на всички!
Иван Василев

Редактирано от ivan4o17 на 19.01.12 17:25. Тагове:   рак,


Гласувай:
7
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - модели платьев
17.10.2012 02:41
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.keizen.com/forum/member.php?action=profile&uid=158107>каталог одежды стиль </a> женские фото <a href=http://4dog.com.ua/user/equithhah/>интернет магазины </a> распродажа шапок <a href=http://mp3hall.net/index.php?subaction=userinfo&user=rillmubbels>платье со шлейфом </a> женские куртки ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>online Buy Kamagra without a prescription </a> - lowest price for Kamagra online overnight delivery : lieferant von Kamagra : <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>get Kamagra in Toronto </a> - Oral Jelly australia discount Cheapest Kamagra
цитирай
2. анонимен - купить рюкзак бу
17.10.2012 11:37
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://www.sexsmotret.ru/user/Heissewly/>каталог одежды терранова </a> осенние куртки мужские <a href=http://newsgeek.it/forum/member.php?action=profile&uid=8846>интернет модной молодёжной одежды </a> лучшие платья <a href=http://abook.bissnes.net/user/Pemitrulgerie/>одежда по каталогам дешево </a> одежда интернет-магазин недорого ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly used </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg Generic viagra Online : tablets discreet Buy Kamagra : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>get Kamagra online delivery cash </a> - Kamagra for woman
цитирай
3. анонимен - платье с воротником
17.10.2012 20:47
Привет!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.orenka.ru/user/PabMinnaDiz/>модная верхняя одежда </a> пальто демисезонное женское <a href=http://tarianonline.co.uk/mybb/member.php?action=profile&uid=152665>интернет магазин одежды для рыбалки </a> где купить носки <a href=http://dasapolstulu.narod2.ru/>купить джинсовую одежду </a> женские трусы ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Oral Jelly suppliers Europe Cheapest Kamagra </a> - Cheap Kamagra cash Orders : delivery Online overnight Kamagra low cost : <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>Kamagra sales detail </a> - Kamagra rx
цитирай
4. анонимен - самый лучший интернет магазин одежды
18.10.2012 00:56
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://mitscomputers.com/forum/member.php?action=profile&uid=83392>плавки распродажа </a> молодежная мужская одежда <a href=http://zp-city.info/user/RolaIntalty/>украинская одежда купить </a> интернет магазин одежды для дома <a href=http://svelagolez.narod2.ru/>платья весна </a> магазин мужского белья ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>how do you take Kamagra st </a> - purchase Kamagra without a credit card : avis Kamagra : <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>can I Buy Kamagra without a prescription </a> - Kamagra Jelly Fastest
цитирай
5. анонимен - купить платье луи витон
18.10.2012 09:55
Уважаемые господа!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://bryansk-32rus.ru/user/joychochels/>купить модный костюм </a> магазины одежды <a href=http://panel.az/user/efferyontoppy/>игры магазин свадебных платьев </a> джинсы мужские модные <a href=http://clegaloc.narod2.ru/>купить маленькое платье </a> интернет магазин женской обуви ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Cheap Kamagra does Generic viagra work Buy </a> - Kamagra Oral Jelly online : Kamagra pussy : <a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Oral Jelly review usa Buy Kamagra </a> - Kamagra shop kaufen Jelly
цитирай
6. анонимен - бижутерия из титана
19.10.2012 11:18
Привет!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://warminers.ru/user/HagroardHem/>бижутерия для детей </a> купить платье летнее <a href=http://aypholdings.com/forum/member.php?action=profile&uid=135539>купить сумку переноску для кошки </a> корсетное платье <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>модные тенденции в одежде </a> магазин женского белья ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg Cheap Generic viagra </a> - Kamagra Oral Jelly sequence : viagra Kamagra offers prescription : <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>100mg UK tablets Kamagra </a> - tablets next day delivery Buy Kamagra
цитирай
7. анонимен - купить джинсовый костюм
19.10.2012 20:25
Здраствуйте!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://vietnhinhanh.com/Upload/member.php?action=profile&uid=28245>лучшие интернет магазины одежды украины </a> мужское белье интернет магазин <a href=http://xn--h1aadcum2b.xn--p1ai/user/Undondemwet/>бижутерия из фарфора </a> сумки для косметики купить <a href=http://dejavu.ua/>real платье </a> детские джинсы ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>Kamagra 100mg revatio </a> - Kamagra blindness : cheao Kamagra to Buy : <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Kamagra bijwerkingen </a> - Kamagra information
цитирай
8. анонимен - молодёжная одежда из турции
20.10.2012 03:52
Как дела?Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://deletor.webd.pl/erep/member.php?action=profile&uid=12097>платье материал </a> платья детские <a href=http://www.dizmex.com/index.php?subaction=userinfo&user=Fentordatet>детская одежда zara интернет магазин </a> распродажа мужской обуви интернет магазин <a href=http://dejavu.ua/>сумки поло купить </a> женское пальто демисезонное ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Kamagra com </a> - Oral Jelly suppliers usa Cheap Kamagra : Kamagra Oral Jelly 100mg united states : <a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Buying warning Kamagra </a> - sildenafil 50mg Kamagra tablets
цитирай
9. анонимен - интернет магазин сток детской одежды
20.10.2012 17:57
Привет!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://softmics.net/user/Oppossire/>распродажа 11 2012 </a> нижнее белье интернет магазин <a href=http://shitnikowo.ru/user/MesVionicoits/>сайт интернет магазинов детской одежды </a> платье солнце <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>распродажа остатков </a> свитера женские вязание ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Kamagra UK overnight </a> - Kamagra India : pharmacy sale Kamagra c.o.d. shipping : <a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Oral Jelly review usa Cheap Kamagra </a> - Kamagra achat
цитирай
10. анонимен - вязаные крючком платья со схемами
21.10.2012 02:47
Уважаемые господа!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://xn----itbkmfcfqqex1gl.xn--p1ai/user/DeariaErype/>глория джинс купить </a> ночные сорочки <a href=http://slegalozu.narod2.ru/>распродажа зима </a> одежда из европы интернет магазин <a href=http://prikupi.by/user/Fealialiciona/>женская обувь больших размеров </a> женское нижнее белье интернет магазин ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Kamagra info </a> - canada Kamagra supplier : Buying Generic Kamagra drugs online : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>no RX needed for purchasing Kamagra </a> - where to get Kamagra in Toronto
цитирай
11. анонимен - ищу платье
22.10.2012 05:30
Доброго времени суток!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://polit-gp.ru/user/Tewweineulp/>зимние куртки </a> синий пиджак купить <a href=http://kris-stil.ru/user/SOXOSCIGN/>модные выпускные платья </a> распродажа юбок <a href=http://allnetbook.com.ua/user/Exoperomo/>одежда из индии интернет магазин </a> платья украинских дизайнеров ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Kamagra Oral Jelly australia free shipping </a> - get online Kamagra lowest price Buy Kamagra Online consultation US Kamagra and blindness :.reports viagra Kamagra .:<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg access </a> - supplier of Kamagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1206582
Постинги: 1596
Коментари: 1283
Гласове: 8902
Спечели и ти от своя блог!
Архив