Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2016 09:41 - за главен архитект на София
Автор: mihala Категория: Политика   
Прочетен: 455 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 13.02.2016 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Каква трябва да е длъжността гл.архитект? Самата дума "главен" означава да е над другите архитекти т.е. да не е само административна длъжност, какъвто беше панеления архитект, а да е ерудирана личност. Може ли да има такъв? Добрите архитекти си направиха фирми, а другите чакат администрация,  за да достигнат до пенсия.Какъв е стимула за кандидатстване и реализация, или стимул има само за тези в Народното събрание. Има ли оперативни /не полицаи/, а знаещи и можещи талантливи творци архитекти. Има много в страната и чужбина българи, които не са запознати с изискванията за кандидатстване. Искаме страната да е туристическа, а не строим туристически. Блоговото пространство е заето от различни панелени недоразумения.Ще  цитирам само едно- квартал Павлово. Изискванията бяха да има най-много триетажни фамилни жилища, а стана магистрално панелно изпълнение,което спира естествения филтър на София- планината Витоша. Не е ли необходимо главния архитект да е запознат с проблемите на общините, както и с начина на  изпълнение и строителство, както и да е запознат с
експертната 
оценка на качеството. Зелена София е комплекс от мероприятия,за които трябва да има знаещи и можещи млади хора с желание за работа.
Комисията е добре да се утвърди на референдум. Предложените концепции да се представят на обществено обсъждане. В посочените имена не видях нито един строителен инж., нито представители на изпълнители и еколози. Жена трябва да бъде избрана за гл.арх. на гр.София , а не да гледаме недоносени и забравени арх.паметници.

10:47 ч. 13.2.2016 г.

         
                         image
 


Тагове:   из дневник 2016,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Понеже е назначен,
13.02.2016 11:34
длъжността му е да обслужва властта и близките до властта бизнес интереси...
цитирай
2. mihala - длъжността му е да обслужва властта ...
13.02.2016 11:38
mt46 написа:
длъжността му е да обслужва властта и близките до властта бизнес интереси...

"Една,че две,че три усилни и паметни години" .Да се надяваме на Куневите учебници по архитектурна история, а не на каменните допълнения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1663017
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив