Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2020 13:11 - лъжата
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 587 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЛЪЖАТА
"Децата ми гинат от немане на знание"- Библ.
От незнание сме приели,че има добра и лоша лъжа, но това не е верно. Има само лоша лъжа, а другото е заблуда. Ние не гледаме резултата от изречената лъжа, а се задоволяваме с краткото завоалиране на нещата. И така, Бог казва - Децата ми гинат от немане на знание. Незнаенето е по-широко понятие. Не се състои само в конкретна ситуация,а в нашето неведение за това,което се твори около нас. Ако се огледаме ще видим,че около нас се създават неща,които не добре влияят на нашия нормален живот. Тук трябва да се запитаме, а защо не реагираме?Можеби е страхът, който ни натрапват, за да сме послушни на наложената лъжа. Мнозина ще се опълчат,-но защо? Защото отричат и не познават Словото."Искайте и ще ви се даде"-Библ., а ние си искаме печки, перални, обзавеждане, задоволяване на житейските нужди ,но това Бог ни дава без нашето искане, защото знае какво ни трябва.И ако се трудим го получаваме, а не като мързеливата снаха от приказката "примък-отмък" около огнището. Може да оприличим добрата лъжа на тази мързелива мома. Замазване на проблема става бомба в бъдеще. Това може да кажем и за вирусите на пандемията,която и каквато и да е тя. Ние сме космически чеда и притежаваме всичко,което има в космоса.То си кротува в нашите тела,докато не го предизвикаме. Мога да се запитам, а защо не ни лекуваха преди да се събудят тези вируси и дали не са необходими за нашето по-нататъшно съществуване.
Ако се защитим от тях,чрез ваксиниране,няма ли да се лишим от естествена защита? Непрекъснатото натякване и нарушаване на нормалния ритъм на живота и всяване на страх,ни лишава от разумното обяснение на нещата. Нарушаването на нашето съществуване все повече засилва ответната защитна реакция, както на живота в космоса, така и на нашето елементарно съществуване. Обърнали сме се на безмозъчни консуматори, а не на творци, за което сме предопределени на земята.Търсете и ще намерите, а другото ще ви се даде,ако поискате,стига да знаете какво да искате. "Не това,което влиза през устата е мръсно, а това,което излиза от нея".-Библ. Да си изчистваме духовните тела, а не свинските котлети,защото не който вика Господи,Господи, не в Твоето ли име вършихме това, ще влезе в Божието Царство. Който вика обичайте, а няма плодовете на
любовта ,дадени в Словото е попаднал в самозаблуда.
Бог не е само любов, но и строг съдия. В Него има всичко от това, което е дал и на Човеците,стига да осъзнаем нашето място в космоса, като Божии чеда.
12:40 26.12.2020 г.@


Тагове:   слово 020,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравей, Михала. Изчетох напис...
26.12.2020 15:30
Здравей, Михала. Изчетох написаното, а първото, за което се сетих, като видях заглавието е поговорката"На лъжата краката са къси"
Весели празници!
цитирай
2. apostapostoloff - Ало!
26.12.2020 15:37
Кои сте тия "вие", бе моме?

Защото ние не сме като вас.
цитирай
3. mihala - Здравей, apostapostoloff
27.12.2020 13:27
Написано е за такива като теб. Който не е чел библията е слепец и далтонист.Не може да различава черно от бяло и ходи,но не знае къде отива. Човек се учи докато е жив.
цитирай
4. mihala - Здравей,. barin ,
27.12.2020 13:29
Благодаря и на теб успешна Нова 2021 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1665976
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив