Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2010 12:48 - библията
Автор: mihala Категория: Поезия   
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2010 04:08


Откровението на Йоан Богослов за края на света 
Когато го е писал все още не е бил светец, а е канонизиран след това.

Провокирана от разисквани теми, започвам да пиша, като се опасявам, че някои неща няма да се възприемат или да се разберат, но се надявам читателя да се постарае да вникне и в подтекста, който е неразривно свързан със същността. Това е и връзката между материя и Дух.
През последните дни ще се оформят седем вида църкви- общности. Наричам ги общности, защото те са такива в очите на Бог. Всеки човек може да намери място в една от тях. Отнася се до всички, които са приели вярата в Исус Христос.
Първата, която Йоан е споменал, е прототип на ефеската църква.
В църквата е ангела, който я ръководи, чрез присъстващите. В случаи, когато не се изпълнява това, което чрез Ангела се говори, то Бог ще вдигне светилника т.е. ще оттегли Духа си. Това е условие за жива църква. Делата на еретиците са омразни на Бог. В писанието трябва да се следва нишката на действие на ангела и отражението във вярващия- да се отдели това, което е Божие дело, и това, което е човешко. Ако приемем, че всичко трябва да вършим ние, навлизаме в необятното поле на неизвестността т.е. невидимия за нас свят.

Откровение- глава.2.
-1-До ангела на ефеската църква пиши: Това казва Оня, Който държи седемте звезди в десницата Си, Който ходи всред седемте златни светилника;
-2-Зная твоите дела, труда и търпението ти, и че не можеш да търпиш злите човеци, и си изпитал ония, които наричат себе си апостоли,/а не са/, и си ги намерил лъжливи;
-3-И имаш търпение, и за моето име си издържал, и не си се уморил.
-4- Но имам това против тебе,че си оставил първата си любов.
-5- И тъй ,спомни си откъде си изпаднал, и покай се, и върши първите си дела; и ако не, ще дойда при тебе /скоро/и ще вдигна светилника ти от мястото му, ако се не покаеш.
-6- Но имаш това, че мразиш делата на николаитите, които и аз мразя,
-7- който има ухо, нека слуша , що говори Духът към църквите; На този, който победи, ще дам да яде от дървото на живота, което е/всред/ Божия рай.
 


Тагове:   откровение,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1665452
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив